Kostnaderna för EBRT strålbehandling av prostatacancer

Även om det primära målet för behandling av prostatacancer kommer alltid att vara utrotning av hotet kommer en sekundär angelägenhet för många patienter innebär behandling av kostnaden för behandlingen . Välja en kostnadseffektiv metod för att bekämpa prostatacancer kan lämna dig vid liv med din ekonomi intakt , så att förstå den förväntade kostnaden för strålterapi är ett bra steg mot informerat samtycke

Prostate Cancer

Enligt Medline Plus hemsida , är prostatacancer en cancer som drabbar prostatan , som är en liten , valnöt-körtel som är en del av det manliga reproduktiva systemet . Symptom på detta tillstånd omfattar urinvägsproblem såsom oförmåga att urinera på kommando , urinering på natten och smärta medan urinera . Andra symtom är blod i sädesvätskan eller urin .

Strålbehandling

Strålbehandling används ofta i kombination med andra former av behandling , så den totala kostnaden för behandling kommer sannolikt inte att begränsas till kostnaden för enbart strålbehandling . Andra former av behandling som ofta används inkluderar kirurgi ( för att ta bort hela eller delar av prostata ) och kemoterapi ( giftig läkemedel som används för att döda cancerceller ) .

Strålbehandling Kostnad

EBRT är en form av extern strålbehandling , vilket innebär att strålningen används på prostatakörteln via en maskin placerad utanför kroppen med hjälp av gamma -eller röntgenstrålning att utföra uppgiften . Enligt en studie som publicerades i februari 2007 års utgåva av tidskriften " Cancer ", den genomsnittliga kostnaden för behandling av individer som upplever extern terapi strålbehandling är $ 24. 204 under de första sex månaderna av behandlingen , med varje ytterligare sex månaders behandling förbi den första som följer i genomsnitt extra kostnader för $ 3. 222 . Detta inkluderar kostnader för läkemedel , öppenvårdsbesök och sjukhusvistelser uppstått i samband med behandlingen under den första sexmånaders- perioden.

Jämförelser

Medan androgenblockad är den dyraste formen av behandling övergripande , strålbehandling är en mycket god tvåa . Den billigaste formen av behandling under de första sex månaderna av behandlingen är att titta på och väntar , som är ett annat sätt att säga att inga medicinska behandlingar , utförs förutom regelbundna tester . Prostata avlägsnande kirurgi är en ganska billig metod för behandling , men som nämnts ovan , det ofta måste kombineras med andra tekniker såsom strålterapi .

Överväganden

Tänk på att detta är genomsnittliga kostnader och bör inte anses vägledande för vad du kommer att spendera under hela behandlingen . Ålder spelar också en stor faktor i kostnad , med yngre , lägre risk patienter som behöver billigare former av terapi medan äldre patienter kräver ofta "big guns " av dyra behandlingar som androgen deprivation och strålbehandling. Scenen och skick cancer kan spela en annan roll för att öka behandling kostar , med mer utvecklade och aggressiva tumörer resulterar i en högre kostnad för behandling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.