hormonbehandling för prostatacancer & trötthet

Hormonbehandling för prostatacancer är också känd som androgenblockad ( ADT ) och androgen suppression terapi

hormonbehandling för prostatacancer

det manliga könshormonet testosteron , behövs för de flesta prostatacancer celler att livnära sig på och växa . Genom att eliminera källan till testosteron , är de flesta cancerceller eftersatta och kommer att krympa eller dö . Inte alla prostatacancer celler är beroende av testosteron för att växa , så kommer några finns fortfarande kvar och andra terapier måste sökas för att eliminera cancer helt .

LHRH analog terapi

luteiniseringshormon hormon agonister ( LHRH -agonister ) , även kallad " castrators kemiska , " är kemikalier som hindrar produktionen av testosteron i testiklarna . Effekter är reversibla när man upphör att ta medicinen . Det finns många biverkningar, bland annat trötthet , värmevallningar , förlust av muskel , viktökning , och minskning av det goda kolesterolet . Detta är oftast den första behandling som erbjuds män som lider av prostatacancer .

antiandrogen terapi

antiandrogen behandling blockerar testosteron receptorerna i prostata . Denna behandling stoppar inte androgener görs. Det finns färre biverkningar med denna behandling , och behandlingen är mindre sannolikt att minska libido . Biverkningar kan innefatta diarré , illamående och ömhet i brösten .

Kombinerade Androgen Blockad Therapy

Genom att kombinera både GnRH -analoger och antiandrogener , både testiklar och binjurarna produktionen av androgener kan blockeras eller avskuren .

trötthet på grund av hormonterapi

Trötthet är en viktig men under-känd biverkan av hormonbehandling . Motion kan minska många biverkningar , bland annat trötthet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.