metoder för att krympa prostata

Prostatakörteln är en liten körtel nedanför mannens urinblåsa. En förstorad prostata som går ohämmat kan leda till urinsten, inkontinens, urinvägsinfektioner och njurar eller urinblåsa skador. Det mest effektiva sättet att behandla en förstorad prostata beror på skick och symtom

Mediciner

Alpha blockerare är ett effektivt sätt att prostatan krymper. The Food and Drug Administration (FDA) godkänt behandlingen ingår terazosin (Hytrin), doxazosin (Alfadil BPH), tamsulosin (Flomax) och alfuzosin (Uroxatral). Dessa läkemedel fungerar för att koppla av blåsmuskeln som gör urineringen lättare. Alfa-blockerare arbetar snabbt för att lindra täta urinträngningar symptom och minska storleken på prostatakörteln.
FDA har godkänt två enzym (5 alfa reduktas hämmare), finasterid (Proscar) och dutasterid (Avodart). Dessa läkemedel verkar att prostatan krymper och ge urinering lättnad. Du kommer att börja få befrielse från dina symptom inom ett par månader börjar denna medicin.

Microwave Therapy

Mikrovågsbehandling, också kallad transuretral mikrovågsbehandling (TUMT), arbetar för att krympa storleken på förstorad prostatakörtel hjälp mikrovågor värme. En kateter förs in i toppen av din penis. Katetern innehåller en mikrovågsugn antenn som levereras till förstöra den utvidgade celler. Lokalanestetika används för att minska känslan av smärta. Efter detta förfarande kan det ta några veckor innan du börjar se resultat.

Naturliga metoder

Saw Palmetto är en stor ört som hjälper till att minska inflammation och utvidgningen i prostatakörteln. Denna ört är också känd för att hämma de hormoner som är ansvariga för prostataförstoring. Pygeum africanum är en ört som odlas i Afrika som du kan specialbeställa online för att krympa din prostata och minskar inflammation.
Zink är ett mineral som arbetar för att styrka immunsystemets svar samt främja en sund celltillväxt och reglera normal celldöd. Det fungerar också att prostatan krymper och minskar inflammation. Ta 50 till 100 mg zink som ett dagligt tillskott att prostatan krymper.
En Harvard studie visar att män som konsumerar i genomsnitt 10 tomater varje vecka är 50 procent mindre risk att utveckla aggressiv prostatacancer. Studien visar att pigmentet som ansvarar för den röda färgen i tomater, lykopen, är vad minskar cancerrisken. Lykopen är den starkaste formen av karoten. Det är 10 gånger starkare på antioxidanter än betakaroten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.