naturlig behandling för prostatacancer

En man i sex kommer att få diagnosen prostatacancer under sin livstid . Även om inte avsett som en komplett botemedel för sjukdomen , kan naturliga terapier användas tillsammans med mer traditionella metoder vid behandling av prostatacancer

Fakta

Prostatan är en valnötsstor körtel i manliga reproduktiva systemet som hjälper till att producera sperma . Enligt 2001 års Kalifornien Cancer tidning för kliniker , är cirka 200. 000 nya fall av prostatacancer diagnostiseras i USA varje år, med 32. 000 dödsfall årligen. Kirurgi och strålbehandling är de vanligaste behandlingsalternativen.

Akupunktur

Akupunktur innebär placering av nålar på vissa ställen av kroppen som släpper ut kemikalier som kan förbättra läkningen . Även om inga långtidsstudier som finns om effekten av akupunktur vid prostatacancer , kan det hjälpa till att lindra stress , cancer smärta , och kemoterapi illamående .

Dietary terapier

Trots kontroversiella , kosten terapier kan fördröja uppkomsten av prostatacancer cancer och bidra till att minska tillväxten av cancer som redan har börjat . Effekterna av lykopen , fann en stark antioxidant i kokta tomater , sojaprodukter , grönt te och granatäpple juice , är för närvarande under utredning .

antioxiderande vitaminer och örtmediciner är ytterligare fysiska åtgärder som inte har studerats på lång sikt .

magnetisk terapi

Vissa patienter och vårdgivare tror att nordpol av magneter kan hjälpa till att minska tillväxt av en tumör . Patienter unna sig genom att sitta på ett block som innehåller magneter .

varningar

Effekten av naturläkemedel är under debatt . Medan vissa patienter hävdar att dessa behandlingar har fördelar , många läkare anser att sådan behandling ger patienter falska förhoppningar . Naturläkemedel kan också störa effekten av vissa traditionella behandlingar , inklusive strålning och kemoterapi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.