ny strålbehandling för prostatacancer

En ny form av strålbehandling för prostatacancer kallas tredimensionell konform strålterapi , eller 3DCRT . Denna behandling skickar en stråldos som är mönstrade för att passa endast de särskilda tredimensionella området av prostata utan att försämra den omgivande vävnaden

Funktion

Strålning behandlingar innan utvecklingen av 3DCRT kartlades på en endimensionell plan , som doserat en cancergen regionen i ett bredare täcke av strålning . Denna nya metod mål de drabbade områdena av prostata med ett anpassat mönster som är specifika för patientens kropp .

Betydelse

Enligt Mayo Clinic , är denna teknik som nu används för behandling av cancer i olika delar av kroppen , men är särskilt effektiv i hanteringen av prostatacancer , lungcancer och vissa hjärntumörer .

funktioner

målinriktad metod för tredimensionell konform strålterapi effektivt bombarderar cancer i prostata utan att döda friska celler i det omgivande området . Detta leder till färre biverkningar och snabbare återhämtning för patienter att gå igenom behandlingen.

virtuell simulering

En datortomografi tas för att skapa en tredimensionell bild av patientens prostata . Denna bild gör att strålterapeuten att skräddarsy tumören att ge tumörform täckning regionen maximal utan att orsaka ytterligare skador på friska celler .

Ny teknik gör då den behandlande läkaren att ta data från datortomografi och , genom en process som kallas virtuell simulering , fastställa platsen för både skadad och frisk vävnad. Denna information används för att kalibrera tumören för första behandling och diagram framgång efterföljande behandlingar .

Överväganden

Placering av patientens kropp hela preliminära skanning och vid leverans av strålning är avgörande för behandlingens framgång . Den onkolog använder i allmänhet stabilisering hängslen --- och en viss grad av skicklighet och erfarenhet --- att immobilisera patienten under denna behandling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.