prostatacancer och hälsoinformation

Prostatakörteln är valnötsstora del av den manliga reproduktiva systemet ligger direkt under urinblåsan , dess funktion producerar en del av den vätska som utgör sperma

Melanin

Enligt . till Medterms. com är melanin som ger huden dess färg och skyddar den från ultraviolett ljus. Personer med mörk hud har mer melanin än människor med ljus hud .

Garvning

The University of Maryland Medicine hemsida förklarar att solen innehåller ultravioletta strålar UVA, UVB och UVC . UVA och B når jordytan och är det som orsakar melanin till mörkare hud eller solbränna medan solen. Solarier är utformade för att återge solens UV-ljus.

Lampor

solariet lampor i allmänhet innehåller 93 procent till 99 procent UVA -strålning , och resten är UVB , enligt hälsopsykologi sida på Vanderbilt University psykologiavdelningen webbplats . Det är tre gånger så mycket UVA-ljus som avges från solen.

Process

Enligt Vanderbilt är melanin oxideras av UVA- strålar , som orsakar att huden brons . Dock UVB strålar , som bokstavligen bryta kapillärerna under huden , som används i garvningsprocessen för att stimulera melanin .

Effekter

Enligt The University of Maryland medicin kan UVB -strålar orsakar cancer och UVA -strålar leda till att huden åldras i förtid , rynkor och förlorar sin elasticitet . Människor med rättvisare hud löper större risk för cancer , men det är långvarig exponering för ultraviolett strålning utan skydd av UV- blockerare , farligt för alla .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.