utsäde strålbehandling för prostatacancer

Prostatacancer kännetecknas av en ohämmad spridning av celler som kantar prostatakörtel . NCI ( National Cancer Institute ) rapporterar att det är en av de vanligaste cancerformer drabbar män, med nästan 190. 000 nya fall som diagnostiseras varje år i USA. Även om det inte finns någon komplett botemedel mot prostatacancer , finns olika metoder som strålbehandling , kemoterapi och kirurgi ges för att hämma tillväxten av maligna celler

Strålbehandling

Strålbehandling om en inriktning hög effekt strålning för att förstöra cancerceller . Det är främst av två typer : inre terapi och extern behandling . I interna behandling ( även kallad brachyterapi ) , är radioaktiva " frön " placerade nära maligna celler . I externa terapi är en extern strålkälla används för bestrålning av cancerceller .

Fördelar

Strålbehandling är i huvudsak positiva till de patienter som inte kan opereras för cancer bort på grund av medicinska tillstånd som hjärtsjukdomar .

Tidsplan

Tidsramen för radioterapi ( både interna och externa terapi ) varierar från patient till patient , beroende på metastasering av cancer . Men ofta det ges två till tre gånger i veckan under nästan en månad , där varje session varar i en halvtimme .

biverkningar

diarré, trötthet, urinvägsproblem, smärta vid vattenkastning, och passerar blod genom urinen är vanliga biverkningar upplevs av patienter som genomgår strålbehandling mot prostatacancer . Impotens är också en risk .

Försiktighetsåtgärder och varningar

Du kanske gör bäst i att minska exponeringen för solljus och även miljögifter medan strålbehandling sessioner är föremål för tvångsförvaltning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.