vad är TURP för prostatacancer ?

TURP , eller transuretral resektion av prostata , är ett kirurgiskt ingrepp som tar bort en del av prostatavävnad . Medan vanligtvis används för att behandla godartad prostatahyperplasi ( BPH ) är förfarandet används ibland för prostatacancerpatienter som förberedelse för behandlingar prostatacancer eller i stället för en radikal prostatektomi när en patient inte kan ha mer invasiv kirurgi

arbetsordningen

TURP Ingreppet tar bort en del av prostatakörteln med skärning slinga in genom urinröret med hjälp av en Resektoskop . Det sker under narkos på polikliniskt , även om vissa patienter kommer att finnas kvar på sjukhuset över natten .

Effekter

TURP förfarande inte botar prostatacancer . I stället minskar det effekten av symptomen på sjukdomen att göra en patient mer bekvämt eller göra mer plats för andra behandlingsalternativ.

Risker

TURP Förfarandet medför en risk för blodpropp , impotens , inkontinens och urinvägar infektioner .

biverkningar

Bupa visar att biverkningar av förfarandet omfatta retrograd ejakulation , blod i urinen , ett brådskande behov av att urinera, och bränna vid urinering .

Recovery

Patienterna kommer att bära en kateter tills de kan helt tömma blåsan . Patienter kan återgå till normal verksamhet efter två veckor , och de flesta patienterna är helt återställda efter sex veckor .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.