effekterna av montelukastnatrium på sömnen

montelukastnatrium används vid behandling av säsongsbunden allergi och astma. Det blockerar receptorer i kroppen som orsakar bronkkonstriktion och inflammation längs passagen till lungorna. Det är mycket värdefullt som en förebyggande åtgärd mot astma anfall men bör inte användas för att behandla ett akut anfall redan pågår. Detta läkemedel är ibland anges som att ha några negativa effekter på sömn hos vissa patienter.

Grundläggande information

montelukastnatrium säljs under namnet Singulair i USA och Openair i Pakistan, har skapats av läkemedelsföretaget Merck och uppkallad efter Montreal, där det uppfanns. Vanligen ordineras för behandling av säsongsbunden allergi, är det läkemedel används också som förebyggande medel mot astma attacker. Drogen är inriktat på leukotrienreceptor, som orsakar sammandragning av luftrören, och blockerar receptorn utlöser. Montelukastnatrium särskilt föredra dess brist på negativa interaktioner med andra läkemedel, ofta i kombination med andra receptbelagda och receptfria mediciner allergi.

Använder

Läkemedlet ska inte användas för behandling av akuta astmasymtom och kommer inte att stoppa en astmaattack som redan är på gång. Används endast som en förebyggande agent, måste det tas före exponering för någon form av allergen. Den typiska recept för användning är en tablett som tas en gång varje kväll, med en aktiv period på cirka 24 timmar.

Biverkningar

I juni 12, 202C Federal Food and Drug Administration avslutat granskningen av efter marknadsföring övervakningsdata kring användning av Singulair. De fann ett antal vanliga biverkningar, inklusive en undergrupp av sömn-relaterade biverkningar, som hade undgått under den kliniska prövningen stadier av drogtester processen. Den oftast angivna biverkningarna av montelukastnatrium var gastrointestinala störningar, överkänslighet, ökad förekomst av sömnstörningar, och en ökad tendens att blöda. Närmare bestämt var drogen nämns som orsakar sömnlöshet i ett litet antal patienter. Dessutom fanns det ett mycket litet antal rapporter av hallucinationer, sömncykel ändringar, okontrollerbara rastlöshet, onormala drömmar, och uppenbara brist på drömmar. Som med någon allvarlig biverkning, om du upplever något av ovanstående effekter, tala med din läkare eller sjukvårdspersonal om dina alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.