hur man identifierar Staph kokar

Staphylococcus (Staph) bakterier är ett grodd finns på en persons hud, och de vanligtvis inga problem. Men en Staph infektioner kan utvecklas, vilket resulterar i en böld --- en varfyllda, smärtsam bula. De kanske ser ut som cystisk akne klumpar, men tenderar att vara mer inflammerad, röd och mer obekväm. I vissa fall kan denna bakterie ange ditt blodomloppet och infektera hela kroppen med en infektion kallas blodförgiftning, vilket är livshotande. Därför är det viktigt att identifiera Staph kokar tidigt och få dem behandlade.
1.
Leta efter Staph kokar runt skinkorna, ljumsken eller under armarna eftersom dessa är de vanligaste platserna. De kan också uppstå i håriga områden, där du kan svettas eller har friktion.
2.
Vet skillnaden mellan en Staph koka och andra infektioner Staph. Exempelvis även svinkoppor är orsakad av stafylokockbakterier, men det ser ut som ett utslag av stora blåsor kring munnen och näsan. En annan typ är cellulit, som ser ut som ett apelsinskal och inträffar på fötter och ben. En sista hudrelaterade Staph infektioner är skållade hud syndrom, som är ett utslag som ser ut som en rå, röd bränna.
3.
Korrekt identifiera en Staph koka eftersom det ser ut som en ficka av pus som är röda eller rosa och svullna. Det uppträder vanligen i en olja binjuren eller hårsäcken. Det kan vara 1 /2 tum till 3 /4 tum i diameter, även om huden runt kan det också vara inflammerade eller svullna. Om det spricker kan det utsöndras blod, pus eller en gul vätska.
4.
Följ utvecklingen av knölen. Om det är en böld, fyller den med pus inom några dagar och blir större, ibland så stor som en golfboll. En vit eller gul topp kan utvecklas att kan brista och avlopp.
5.
Vet de eventuella resultaten. Staph kokar klart ofta upp i ett par veckor och läka utan ärrbildning om de är små. Men om de inte läker inom den tiden, de kan bli djupare, spridning och eventuellt infektera blodet.

Tips och varningar


 • Se en läkare om Staph koka snabbt försämras eller är mycket smärtsamt, inte läker inom två veckor, du har feber, får du kokar ofta eller om det finns röda linjer som sträcker sig från Staph koka (vilket innebär en infektion sprider sig). Du bör också ringa din läkare om du har HIV eller något annat tillstånd där immunförsvaret är undertryckt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.