hur man ska behandla blomkål öra hemma

Som namnet antyder, indikerar blomkål öra en deformerad ytterörat, gör att det ser svullet, gropiga och som ett stycke blomkål. Vanligt bland high school, college och professionell brottare, öra skador som kräver omedelbar vård för att undvika permanent deformitet. När den yttre örsnibben lider trauma, ett hematom bildas mellan brosk och hud på övre örsnibben. Om den lämnas obehandlad, orsakar blod hårdnar i övre örat och permanenta vävnadsskador. Om du inte kan komma till en läkare, kan du behandla effektivt blomkål öra hemma.
1.
Använd en torr trasa, utöva påtryckningar direkt på utsidan av din skadade örat. Täck örat med trasan och pressa eller tryck, speciellt på den övre delen av ytterörat. Håll trycket på örat i 15 till 20 minuter efter skada. Genom att omedelbart sätta press kommer du bidra till att minska inre blödning och svullnad vävnad.
2.
Heat 2-3 vitlöksklyftor i ugn eller mikrovågsugn tills den är mjuk. Låt vitlök svalna till kroppstemperatur. Smash en vitlöksklyfta och tryck den mot ditt skadade örsnibben. Du kan använda en liten handduk för att täcka och hålla den varma vitlöksklyfta på örat. Håll vitlök tryckte på övre örsnibben i 15 till 20 minuter.

Ta andra varma vitlöksklyftor, pressa eller krossa dem och spara saften. Håll vitlök temperatur saft rum och gnida lite saft på övre örsnibben en till två gånger om dagen.

Vitlök är en naturlig anti-inflammatoriska och kommer att bidra till att minska vävnad svullnad.
3.
Placera en kylklamp, kyla trasa eller kalla kålblad på din yttre örsnibben. Kalla kompresser kommer att minska öra svullnad. Använd en kall kompress i 10 till 15 minuter åt gången, två till tre gånger om dagen.
4.
Ansök Arnica salva till ditt skadade örsnibben tre till fyra gånger dagligen under upp till en vecka. Arnica är en ört som främjar läkning. Arnica salva har använts framgångsrikt för att behandla idrottsskador som stukningar, frakturer och tårar. Arnica hjälper också vid läkning av blåmärken. Arnica salva eller kräm kan köpas på någon hälsokostaffär och är endast för utvärtes bruk.
5.
Tätt linda ett bandage runt huvudet, trycka ditt skadade örat mot sidan av din huvud. Detta omslag kommer att hålla trycket på örat och främja läkning. Gnid antingen Arnica grädde eller vitlök saft på örsnibben före emballeringen. Använd en bomullstuss på varje sida av örat caudatus för att dämpa örat inne i bandage.
6.
Undvika ytterligare skada på ditt ytterörat. Om möjligt, använd atletiska hjälm för att skydda dina öron. Repetitiva örat trauma kan orsaka bestående vävnadsskador, hörselnedsättning och yrsel.

Tips och varningar


 • Du kan köpa vitlökspasta i affären, värma upp det till gnugga på din skadade örsnibben.
 • Försök aldrig att pop och avlopp blomkål öra hemma --- örat är mottagliga för infektion. Även när professionellt gjort, det finns en risk för infektion.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.