MRSA säkerhetstips

MRSA är en förkortning av meticillinresistent Staphylococcus aureus, som är en resistent stam av Staphylococcus bakterier. Allmänheten bör vara medveten om vilka åtgärder som kan vidtas för att förhindra en infektion med dessa farliga bakterier. God hygien och sårvård står högst upp på listan över säkerhetstips för att förebygga infektion med bakterier

Dela objekt

Dela personliga saker är ett enkelt sätt att överföra bakterier från en smittad person till någon utan bakterier. Människor kan koloniseras med bakterier och inte vara medveten om dess närvaro, eftersom den inte medför några symtom. Det beräknas, enligt Mayo Clinic, att trettio procent av befolkningen är infekterad med Staph infektioner. Medan MRSA kan ha en lägre andel smittade, det finns ingen möjlighet att veta vem som är och som inte är.
Håll dina personliga saker, till exempel rakhyvlar och handdukar, till dig själv. I gymmet eller hälsoklubb, använd inte föremål som har använts av en annan person. Bär med dig egna handdukar till gymmet och föra dem hem med dig för att tvätta.
Kläder och sängkläder bör inte delas mellan andra också om de inte har tvättats noga i varmt vatten före användning.

Sårvård

MRSA bakterier in i kroppen genom ett öppet sår eller skär. Håll dina sår täckas för att förhindra smitta från andra in din kropp och för att skydda andra från dig. Staph infektioner lever på kroppen utan symtom tills den kommer in i kroppen. Hudinfektioner såsom bölder finns indikationer på att stafylokockbakterier är närvarande.
Har din läkare utvärdera eventuella hudinfektioner som du kan ha att avgöra om du bör testas för MRSA.

Tvätt

Handtvätt en av de bästa förebyggande åtgärder som du kan ta för en mängd olika bakterier och virus, inklusive MRSA. Tvätta händerna noggrant under minst femton sekunder och torka med en disponibel handduk när du är ute offentligt. Använd pappershanddukar röra dörrhandtag och handtag i sänkor i offentliga toaletter.
Gör en liten flaska hand sanitizer med dig som är alkoholbaserade. Dessa produkter kan döda bakterierna om du plocka upp det på händerna. Vi trycker ofta vårt ansikte med våra händer under dagen, vilket gör det lättare för bakterier att komma in vår kropp. Avstå från att röra ansiktet om du inte har helt tvättat händerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.