hur är dostinex metaboliseras?

Vad är Dostinex?

Dostinex, allmänt känd som kabergolin, är ett läkemedel som främst används för att behandla patienter vars kroppar producerar för mycket av hormonet prolaktin. Detta särskilt kan användas för att hjälpa kvinnor sluta producera, eller producera mindre mjölk, utan att vara gravid. Dostinex kan också användas i vissa Parkinsons sjukdom behandlingar, och för behandling av prolaktinrelaterade tumör utväxter.

Lever

Som de flesta mediciner, faller uppgift metaboliserar kemiska och giftiga komponenter, och eliminera dem från kroppen, på levern. Levern är ansvarig för att bryta dessa komponenter ner i mindre bitar som kallas metaboliter, som att kroppen kan eliminera från ditt system.

Enzymer

Levern är beroende av en grupp enzymer som kallas P-450 enzymer hjälpa till att bryta Dostinex ner i mindre bitar genom kemiska reaktioner. Enzymer är proteiner som är utformade för att katalysera (aktivera och påskynda) dessa kemiska reaktioner.

avskaffande

När de enzymer har brutit ned Dostinex till metaboliter, kan dessa återstående ämnena deponeras i urinen. Metaboliterna spolas sedan ut ur kroppen med urinen nästa gång du använder toaletten.

Metabolism Frågor

En skadad lever kan göra det svårt för kroppen att metabolisera Dostinex. Leverskador kan uppstå av flera olika skäl, bland annat alkoholmissbruk, cirros och hepatit. I de med nedsatt lever, kan Dostinex snabbt bli giftiga, eftersom det tar levern längre tid att metabolisera drogen ur blodet. De med hjärtsjukdom kan också ha problem metaboliserar Dostinex, eftersom de flesta hjärt frågor påverkar blodflödet till levern. Utan tillräckligt blodflöde, kan det vara svårt för levern att bryta ner medicinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.