ryggraden artrit sjukgymnastik

Spinal artrit är en inflammation i en eller flera leder i ryggraden. Det finns många typer av artrit, men de två vanligaste är artros och reumatoid artrit. Både orsaka stelhet, svullnad och smärta. Flera former av behandling av artrit förekommer, vilket vanligen innebär en kombination av medicinering och sjukgymnastik. Eftersom varje fall är olika, diskutera alla möjliga metoder för sjukgymnastik med din läkare eller ortoped

sjukgymnastik Alternativ

Muscle obalanser är den främsta orsaken till spinal artrit. Dessa obalanser påverkar hållning, vilket bidrar till nack-och ryggsmärtor. Degeneration i skelett och kalcium uppbyggnad är andra orsaker, liksom tidigare skador och operationer, diskbråck och ben sporrar.

Det finns inga botemedel för spinal artrit, är sjukgymnastik effektivt för att minska smärta, förbättra rörligheten och stärka musklerna. Former av terapi som används för att behandla ryggraden inkluderar inversion terapi, muskelbalans terapi, brytpunkt terapi och helande värme.

Inversion behandling hjälper till med dekompression och lindrar stress på lederna i ryggraden. medan muskelbalans terapi främjar stabilitet i bäckenet och ryggraden och minskar slitaget på lederna och skivor. Brytpunkt terapi är effektiv för behandling av spinal artrit genom att hjälpa återställa muskelfunktionen och behandla smärta. Healing Värmen används för att ge sig in lindring av smärta i leder och också för att öka rörelseomfånget.

Simning och vattengymnastik

Vissa övningar --- bad, i synnerhet --- har också visat sig hjälpa stärka musklerna runt lederna samt minska stelhet och smärta. Simning tillåter patienterna att använda med väldigt lite stress på lederna. Vitaliteten i vattnet minskar också vikt på ryggen

kiropraktisk behandling och Traction

För mer allvarliga fall av spinal artrit, är kiropraktisk manipulation ibland rekommenderas. Detta kan ge lindring från halsen och smärta i nedre ryggen. En mycket mindre kraftfull form av manipulation som kallas dragning kan också vara till nytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.