höft-och gemensamma smärtlindring

Höftleden smärta, samt ledvärk i allmänhet, ett vanligt problem som påverkar många personer. Svår höftleden smärta kan negativt påverka livskvaliteten och hindra din förmåga att utföra vardagliga sysslor. Lyckligtvis kan hip smärta i de flesta fall, en god ledning och lättad på flera sätt

Vila

Många fall av höft-och ledvärk svarar positivt på korta perioder av vila, där den drabbade leden är skyddad från överanvändning eller onödiga rörelser. Vilande en smärtsam höft bidrar till att minska svullnad och irritation i leden, vilket minskar smärta. För att minska höftsmärta undvika alltför höftled rörelsen tills höftsmärta nivåer avta. Detta kan innebära att en lång period av vila (flera timmar eller dagar) eller att ta flera mindre perioder av vila (20 till 30 minuter) under hela dagen.

Värmeterapi

Ansökan värme till en smärtsam gemensamt kan minska gemensam stelhet och smärta nivåer. Applicera en värmedyna direkt mot höften i 20 till 30 minuter, flera gånger per dag, eller som symtom motiverar. Värme kan också tillämpas på en smärtsam höftled med varmt handdukar eller en mikrovågsugnsbruk värmedynan.

Smärtstillande

Flera typer av over-the-counter smärtstillande medel kan minska ledvärk. Den mest populära av dessa läkemedel är NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De minskar inflammation och svullnad i en led. Acetominophen och ibuprofen är två populära NSAID som kan vidtas på ett behov när det behövs för att minska höft och ledvärk. Dessa läkemedel är i allmänhet väl tolererad och inte utgör några större biverkningar.

Aktivitet Ändring

Undvika fysiska aktiviteter som stress eller irriterar höftleden är ett effektivt sätt att lindra och hantera höftproblem. Stor genomslagskraft aktiviteter, såsom löpning, joggning och steg aerobics, lägga enorma stress på höftleder och ofta orsaka eller förvärra höftproblem. Undvik dessa typer av verksamheter och istället fokusera på skonsamma aktiviteter, såsom promenader, simning och cykling, för att lindra höft-och ledvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.