vad som är bra för att behandla akne svett?

Svettningar inte direkt orsakar akne eftersom svettkörtlar och oljan bildar talgkörtlar är helt åtskilda, enligt Acne. org. Men kan svettas orsaka ett tillstånd som kallas "poral occlusions" där olja, bakterier och svett blandas och blockera porerna. Svettningar också gör din hud mer känsliga för friktion, vilket kan leda till skador på specifika områden på kroppen, exempelvis på axlarna av backpackers. Svett-relaterade acne är mycket behandlingsbar och kommer inte att kräva att du upphör att utöva.

hygien

Det är viktigt att bevara friska, ren hud vid behandling av svett akne. Du bör tvätta den akne-angripna området försiktigt och helt inte mer än två gånger om dagen om du tränar hårt, enligt Princeton University Health Services. Använd en mild peeling cleanser. Dan Kern på Acne. org rekommenderar tvätt på morgonen och på kvällen före läggdags, eller direkt efter träningen. Var noga med att fullständigt torka av överflödig svett efter att du svettas ymnigt, särskilt om du inte har tid att duscha direkt efter din träning. Torka ansiktet med en fuktig handduk och torka försiktigt för att inte irritera huden.

Undvik starka Astringents och Scrubs som får torr ut huden och möjligen leda till värre akne. Aldrig klämma lesioner svett acne och finnar eftersom det kan leda till ärrbildning. Om något orsakar friktion i akne-drabbade området, som en ryggsäck eller fotboll hjälm, och tas bort kan lindra akne symtom.

Behandling Alternativ

Om din sjukdom är mycket allvarlig, kontakta din hudläkare. Det finns massor av populära och effektiva behandlingsalternativ som finns tillgängliga för dem som lider av akne. Din hudläkare är den bästa personen att samråda om dessa behandlingsalternativ och du behöver ett recept för de flesta av dem. Acne mediciner kan vara antingen utvärtes (appliceras direkt på huden) eller förtäring. Följ din hudläkare instruktioner noggrant och inte över medicinera eller tvätta dig själv alltför mycket. Gemensamma akne mediciner innehåller kemikalier som bensoylperoxid, resorcinol eller salicylsyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.