är cerebral pares en genetisk mutationsstatus störning?

Genetiska mutationer störningar är ärftliga sjukdomar. Cerebral pares (CP), en neurologisk sjukdom som hämmar kroppens rörelser och musklernas koordination, är inte en genetisk mutationsstatus störning. Fosterskador, komplikationer födsel och traumatisk skada under barndomen är sätt cerebral pares kan utveckla

Cerebral pares

Cerebral pares är ett resultat av hjärnskador. Svårighetsgraden av varje enskilt fall är beroende på omfattningen av hjärnskador.

Fosterskador

fosterskador, t. ex. en fetal stroke eller infektion kan leda till utveckling av hjärnskador i samband med cerebral pares. Fostret är mest känsliga för skador under de första fem månaderna av graviditeten.

Förlossningskomplikationer

Födelse komplikationer, såsom inte får tillräckligt med syre vid födseln kan orsaka cerebral pares. Undervikt bebisar och barn för tidigt födda är också sårbara för att utveckla CP.

Traumatiska skador

I sällsynta fall utvecklas cerebral pares efter födseln. En traumatisk skada under spädbarnstiden orsakar detta hända. En sådan skada kan uppstå från barnmisshandel eller en bil olycka.

Genetiska riskfaktorer

Även CP är inte en genetisk mutationsstatus sjukdom, det finns genetiska riskfaktorer. Kvinnor som lider kramper eller är mentalt är mer benägna att föda ett barn med CP.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.