post handled fraktur terapi

Wrist fraktur är en term som används för att beskriva en paus i bortre (distala) ändar underarmsbenet och armbågsbenet i underarmen, eller i handlovsbenen vid basen av handen. Den handlovsben mest berörda kallas båtbenet. Efter den inledande perioden av healing, sjukgymnastik och rehabilitering är oftast nödvändiga för att återställa korrekt styrka, rörelseomfång och flexibilitet för att det gäller skadeförebyggande

Initial Recovery

Om du bryter handleden, kommer din första tid att läka sista förmodligen ungefär sex till 12 veckor. Din faktiska återhämtningstiden varierar med graden av fraktur, och om närliggande ligament i handleden påverkades också. Men efter din rösterna tas bort, kommer din handled fortfarande i en relativt försvagade tillstånd. Beroende på omfattningen av din skada kan det ta månader eller år att återställa full styrka i dina ben och ge samma funktioner som du ursprungligen hade.

Etablering ett rehabiliteringsprogram

Utarbetandet av en lämplig rehabilitering program kommer att hjälpa återställa din handled fungera så snart som möjligt. För att skapa ett sådant program kan du söka hjälp från en sjukgymnast, hand terapeut eller arbetsterapeut. Var och en av dessa yrkesgrupper kan bidra till att göra bedömningar av det aktuella läget för handleden och utarbeta en träningsplan som hjälper ditt tillfrisknande. Vanligtvis får du lära dig först och utföra dina övningar i din terapeut närvaro, sedan fortsätta dem hemma när det är lämpligt.

stretchövningar

Det övergripande målet med din behandling kommer att vara en avkastning på ditt normala rörelseomfång, samt din styrka och din förmåga att använda din handled att utföra vardagliga uppgifter och verksamhet. Enligt University of Michigan Health System, kan du börja utföra stretchövningar när rösterna tas bort. Potentiella handled stretching alternativ inkluderar framåt böjar (flexion övningar), bakåt böjar (förlängning övningar) och från sida till sida sträckor. Som regel bör du utföra dessa rörelser försiktigt för att undvika försvårande handleden. Vid behov kommer din terapeut lägga kyla eller värme behandlingar för ditt program för att minska smärta eller svullnad du kan uppleva.

Styrkeövningar

När du kan utföra din stretching övningar med ett minimum av smärta, du får lägga till att stärka övningar för att din rutin. Möjliga alternativ är böjning och utsträckning övningar medan du håller en liten mängd i vikt i din hand, och böjning och övningar förlängning för fingrarna. Du kan också utföra underarm pronation och supination övningar, som kräver att du vänd handflatan uppåt eller nedåt i några sekunder åt gången. För en större utmaning, kan dessa övningar utföras medan du håller en liten mängd i vikt i din hand. Vanligtvis kommer du att öka intensiteten i dessa övningar som din styrka tillåter.

Be din terapeut för komplett riktlinjer för en handled fraktur terapi program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.