Kosttillskott som hjälper dig sköldkörtel

När du har blivit diagnostiserad med en sköldkörtel skick, det finns kosttillskott du kan vidta för att hjälpa till att hålla din sköldkörtel i balans. Dock bör kosttillskott aldrig användas i stället för medicin som din läkare ordinerat

Selen

Selen krävs av din sköldkörtel att skapa rätt mängder av sköldkörtelhormon. Det är viktigt för din sköldkörtelhormon, eftersom det hjälper den att reglera driften av dina organ.

Zink

Zink är nödvändigt för produktion av sköldkörtelhormon och för sin förmåga att fungera i din kropp. Zink påverkar också hur väl ditt immunförsvar fungerar, vilket påverkar sköldkörteln.

Vitamin A

Din kropp behöver A-vitamin att konvertera T4, eller tyroxin (ett sköldkörtelhormon), till T3, eller trijodtyronin (en annan form av sköldkörtelhormon). Den omvandlingen av T4 till T3 är absolut nödvändigt för att avvärja hypotyreos, eller en låg sköldkörtelfunktion.

Vitamin E

E-vitamin kan vara fördelaktigt eftersom det hjälper din sköldkörtel fungerar och förhindrar oxidativ skada dina blodkärl som orsakas av en sköldkörtel obalans.

Carnitine

Om du lider av hypertyreos, vilket betyder att din sköldkörtel är överaktiv, är karnitin ett användbart komplement. Carnitin blockerar effekten av sköldkörtelhormon på dina celler utan att förhindra att din sköldkörtel från att producera hormonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.