Skulderförslitning syndrom med trasiga ligament

Äldre personer har ofta deras axlar träffas på grund av slitna ligament. Unga idrottare få det på grund av upprepade overhead rörelser, som inkräktar axeln. Torn axeln ligament kan orsaka smärta och artrit tidigt om de inte behandlas

Definition

Impingement syndrom händer när du lyfter armen och. rotatorkuffen senan gnids mot skulderbladet. Vanligtvis trasiga axel ligament ett resultat av en axel störningar eller akromioklavikular (AC) gemensam separation.

Orsaker

Eftersom axeln är en sådan mobil gemensamt, det är benägna att skada med fall eller trauma som kan leda till ligament tårar. Impingement är ofta resultatet av överanvändning eller underutnyttjande av bogen.

Identifiering

Symtom på Skulderförslitning smärta till följd av att lyfta armen över axelhöjd eller nå med armen i axelhöjd. Utstrålande smärta från framsidan av axeln och ner i armen är ett annat typiskt symptom. Du kan även uppleva smärta i vila. Enligt Dr Christopher J. Centeno, en Colorado läkare som är styrelse-certifierad i fysikalisk medicin och rehabilitering och smärtbehandling, "en patient med en AC ledskada har ofta kronisk och smärtsam popping och sprickbildning i denna gemensamma. "

icke-kirurgisk behandling

Initial behandling för båda lidanden är icke-kirurgisk. Båda kommer att kräva vila och undvikande av overhead rörelse. Din läkare kan rekommendera anti-inflammatorisk medicin som ibuprofen och naproxen, beroende på svårighetsgrad. Sjukgymnastik ofta är fallet.

Kirurgisk behandling

Om smärtan kvarstår är operation rekommenderas. Enligt American Academy of ortopediska kirurger, "Den vanligaste kirurgiska behandlingen [för impingement] är subacromial dekompression eller främre acromioplasty. " Trasiga ligament är oftast sys ihop eller tillbaka till benet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.