Vilka är de behandlingsmetoder för ryggsmärta orsakad av psoriasis?

Psoriasis är en autoimmun sjukdom som orsakar inflammerad, röda fläckar på huden. Psoriasis kan också orsaka en viss typ av artrit som kallas psoriasisartrit. Det finns flera typer av psoriasisartrit, inklusive psoriasisartrit spondylit. Spondylit behandlingar används främst för att lindra symtom, men vissa behandlingar kan också bromsa utvecklingen av sjukdomen

Symtom

Psoriasis spondylit orsakar ländryggsbesvär och nackstelhet som en följd av inflammation i ryggraden. Liksom psoriasis själv kan artrit har perioder när det facklor och perioder när det går i remission.

NSAID

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel lindra mild till måttlig symtom som inflammation, ledvärk och stelhet. NSAID inkluderar läkemedel såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra.

DMARDs

sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel lindra svåra symtom, och de kan också bidra till att bromsa progressiv gemensam och vävnadsskada. DMARDs inkludera läkemedel som metotrexat och ciklosporin.

Biologics

Biologics, som administreras genom injektion eller intravenös infusion, inriktade på specifika delar av immunförsvaret snarare än hela immunsystemet. Bioläkemedel används för att behandla allvarliga symptom och även kan bromsa utvecklingen av skador. Bioläkemedel inkluderar T-cells blockerare, tumörnekrosfaktor-alfa-blockerare, och interleukin-12/23.

Homeopatiska

Homeopatiska behandlingar inkluderar icke-medicinska behandlingar såsom värme, is, ljusterapi, motion och sjukgymnastik . Målet med dessa behandlingar är att förbättra livskvaliteten och dag till dag levande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.