Vilka är de föreslagna behandlingar för akut njurinsufficiens?

Akut njurinsufficiens är en plötslig nedgång i njurfunktion. Denna nedgång sker väldigt snabbt, vilket gör att farligt avfall produkter för att bygga upp i blodet. Omedelbar behandling förhindrar ytterligare njurskada och förbättrar prognosen för detta tillstånd

sjukdom

Akut njurinsufficiens orsakas av njurskador eller minskat blodflöde till njurarna. Detta tillstånd är diagnosen blodprover som bestämmer storleken av elektrolyter och avfallsprodukter i blodet.

Betydelse

Omedelbar behandling för detta tillstånd är viktigt eftersom det förbättrar chanserna för att njurskador kan vändas. Under behandlingstiden avfall filtreras från blodet och elektrolyt och vätska saldon återställs. Är

Behandling Alternativ

Hemodialys användas för att artificiellt filtrera blodet så njurarna kan återhämta sig. Du kan bli ombedd att begränsa ditt intag av vätska, natrium och protein så att njurarna inte behöver arbeta så hårt att filtrera vätska och avfall. Läkemedel ges för att återställa kaliumnivåerna till det normala.

Risker och biverkningar

Hemodialys kan orsaka hjärt arytmi, lågt blodtryck, minskad partialtrycket av blod syre och en ökad risk för infektion. Läkemedel som används för att återställa kalium nivåerna till de normala kan orsaka förstoppning, kräkningar, illamående, orolig mage, huvudvärk, svaghet, muskelvärk och trötthet.

Prognos

National Institutes of Health rapporterar att det kan ta flera veckor eller månader för njurarna att börja jobba igen efter akut njurinsufficiens. Om behandlingen inte gavs snabbt kan njurskada kvarstår, och kronisk njursvikt kan utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.