bakgrundsinformation om magsyra

Magsyra, även känd som gastric juice eller syra, huvudsakligen består av saltsyra. Detta är som bryter ner de flesta av mat en person äter. Otillräcklig eller överskott av magsyra kan orsaka medicinska problem

Funktion

magsyra är ansvarig för att bryta ner proteiner och fetter. Magsyra bidrar också till att döda bakterier som kommer in i kroppen genom att äta, enligt cocoonnutrition. org.

Produktion

produktionen av magsyra hanteras av parietalcellerna, enligt Colorado State medicinska fakta om matsmältningssystemet . Parietalcellerna finns i mag-körtlar, som är utspridda över magslemhinnan.

Control Magsyra produktionen kontrolleras av halterna av histamin (ett slags protein), acetylkolin (en neurotransmittor) och gastrin (ett hormon), enligt colostate. edu.

villkor

med för lite magsyra, hypochlorhydria, kan leda till eller bidra till näringsbrist eftersom maten inte är ordentligt smält, celiaki, och sköldkörtelproblem, enligt cocoonnutrition. Org. För mycket magsyra kan leda till magsår, halsbränna och gastroesofageal refluxsjukdom.

Mediciner

Mediciner används för att undertrycka produktion magsyra ingår H2-receptorblockerare och protonpumpshämmare, enligt surgeryencyclopedia. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.