behandling för håravfall hos en kvinna

Enligt American Hair Loss Association, 40 procent av de drabbade håravfall i USA är kvinnor. Kvinnligt håravfall kan vara förödande och emotionellt skadliga för dem som lider av det, men tillgängliga behandlingsalternativ kan medföra återväxt

typer av håravfall

Alopecia, som är den medicinska termen för håravfall, kan vara antingen tillfälliga eller långvariga. Tillfälligt håravfall kan orsakas av stress, kost eller hormonell obalans, eller som orsakas av en medicinsk behandling som exempelvis kemoterapi. Långsiktig håravfall är ofta genetisk eller kan vara resultatet av en rad sjukdomar i kroppen.

Behandling tips

Kvinnor som påbörjar behandling tidigast uppkomsten av håravfall kommer att se de bästa resultaten. Långvarig håravfall kan förstöra hårsäckarna, vilket gör det svårt för håret att växa tillbaka.

Minoxidil

Minoxidil är för närvarande den enda FDA-godkända behandling för kvinnliga mönster håravfall. Kvinnor bör använda lokal 2 procent koncentration av minoxidil lösning eftersom 5 procent lösning, som marknadsförs för män, har inte studerats ingående på kvinnor.

Androgen receptor hämmare

Sedan androgener är ansvariga för håravfall, i vissa fall mediciner som blockerar produktionen av dessa kan vara fördelaktigt. Läkemedel såsom Tagament och Aldacetone, som används vid behandling av magsår och högt blodtryck, också kan användas för att bromsa produktionen av androgener i binjurar och äggstockar.

Naturläkemedel

dagligt tillskott av Saw Palmetto, nässlor rot, och Dong Quai är naturliga alternativ för att minska håravfall och öka återväxt. Dessa tillägg minska mängden dihydrotestosteron (DHT), som produceras av kroppen och kan vara ansvarig för håravfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.