botemedel mot fötter svullnad

Svullna fötter, eller ödem på fötterna, är ett vanligt problem, särskilt för dem som spenderar en stor del av tiden på fötterna under dagen, gravida kvinnor, äldre och de som lider av en viss typ av oordning eller skada. Tillfällig svullnad kan behandlas ganska enkelt. Men om svullnaden inte går bort eller kommer tillbaka omedelbart, kan ditt problem bero på en underliggande sjukdom som kräver läkarvård. Botemedel för typiska icke-allvarliga fötter svullnad innebär enkelt hem behandlingar.

Blötlägg Your Feet

Extrem värme eller kyla suger inte en bra idé men ett varmt fotbad som innehåller EPSOMSALT kan hjälpa till att lindra svullnaden. Detta slappnar även musklerna och främjar avkoppling.

Massage Your Feet

Be en familjemedlem eller annan älskade en för en fotmassage. Om du har aldrig haft en fotmassage, kommer du att bli förvånad över hur bra det känns. Om det är ingen runt omkring för att ge dig foten gnuggar, kan du alltid göra det själv.

Höj dina fötter

Med hjälp av en pall eller kuddar, höja benen ovanför midsection. Var noga med att stödja dina knän, eller kommer de att stelnar och känns öm. Håll fötterna högt i en halvtimme eller mer. Om nödvändigt, upprepa detta flera ggr om dagen.

Move Your Feet

Om du sitter under lång tid kan svullnad orsakas av enkel gravitation. Ta ofta promenader för att hålla cirkulationen igång och försöka göra enkla benövningar som inkluderar placera dig själv i en tillbakalutad ställning, lyft fötterna, och gör cirklar med anklarna. Denna typ av övning uppmuntrar blodflödet och gör att vätska lämnar dina fötter.

Använd stödstrumpor

Stödstrumpor främja flödet av blod och lymfatisk vätska ur din nedre extremiteterna. Dessa kan hjälpa till att lindra svullna fötter och hålla dem från svullnad i första hand.

Undvika salt

Salt är ökända för att få kroppen att behålla vatten. Minska saltintaget kan göra en dramatisk skillnad i svullna fötter.

Uppsöka läkare

Om du har blivit skadad och misstänker ett stukat eller brutet fot eller vrist, tillämpa is och se din läkare så snart som möjligt .

Du kanske behöver diuretika men det är inte en bra idé att ta dem utan att först tala med din läkare. Vissa villkor såsom skada eller lymfödem efterlyser inte diuretika och andra hälsofrågor kan hindra användningen av ett diuretikum. Om dina fötter fortsätter att svälla efter att behandla dem eller svullnad kommer tillbaka upprepade gånger, kommer din läkare behöver veta om det. Ödem kan orsakas av vissa sjukdomar i hjärta, lever, njurar, lymfsystemet och mycket mer. I dessa fall behandla tillstånd är viktigare än att behandla bieffekt av svullna fötter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.