hemmagjord ritning salva gjorda med harts

Före tillkomsten av farmaceutiska läkemedel, var rättsmedel som görs i hemmet med ingredienser som fanns lätt tillgänglig. Ritning salva, som även kallas trätjära salva eller svart teckning Salve, är en aktuell åtgärd som användes för att ta bort flisor, insektsgift och kokar. En studie som gjorts i Finland under 2009 visar att trädet harts är effektivt i att förstöra stafylokocker celler, så detta hem avhjälpa har vetenskapen bakom det

Samla Ingredienser

Köp elementen för att göra salva online eller lokalt. Vissa familjer har passerat sin egna speciella recept i generationer, så många varianter finns för teckning salva. De viktigaste ingredienserna är dock fortfarande i stort sett samma. Du kan välja mellan trätjära och tallkåda. Trätjära gör en produkt som är mjukare i rumstemperatur, men det kommer att bli mörkt och kan ha en starkare lukt. Inköp trätjära (även kallad pitch) på butiker stallar eller co-ops. Resin är en ljusare, hårdare ämne från tall. Du kan hitta kåda på musik butiker, konst-butiker utbud och online.

Blanda din tallkåda eller tjära med en mjuk fett så att det absorberar lätt in i huden. Får eller nötkött talg den har använts traditionellt. Din lokala bearbetningsanläggning måste nötfett tillgängliga för försäljning som du kan göra hemma för att göra talg. Helt enkelt koka fett vid låg temperatur tills den är helt smält. Sila det genom två lager gasväv. Upprepa denna procedur en eller två gånger mer för att få en riktigt ren talg. För att spara tid och ansträngning, kan du välja att använda ister från affären. Se till att du får 100 ister procent nötkött.

Du kan välja att lägga till en liten mängd kamfer (traditionell) eller mentol till din bärga för ökad antiseptiska åtgärder. Dessa finns på din favorit apotek eller hälsokostaffär.

Sätter ihop

I en gjutjärn (eller andra tjocka väggar) kastrull, tillsätt en Resindelar furu eller tjära, fyra delar talg eller ister, och bara några droppar kamfer eller mentol (dessa kan vara giftiga i mycket stora doser). Smält ihop dem på låg värme, var försiktig att inte låta talg rök eller pop. När allt är smält kan du lägga till lavendel, salvia eller andra nyttiga örter för att förbättra doften och erbjuda ytterligare helande kraft. Ta bort pannan från värmen och låt salva svalna i rumstemperatur. Innan den stelnar för mycket, skrapa den i behållaren du planerar att förvara det i. Om ditt salva visar sig mycket hårt och sprött, kan du bryta av en bit och mjuka upp det i en kastrull på svag värme innan den används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.