hur man tvättar vax ur öronen

Öronvax är produkten av körtlar i hörselgången som genererar en vaxartad olja kallad cerumen. Vaxet är viktig eftersom den skyddar innerörat med "fånga" de mikroorganismer som annars kan skada kanalen. Ibland kan dock öronvax bygga upp till den punkt där det är besvärande. För mycket vax gör ont i öronen, tinnitus (ringande ljud i öronen) och hörsel med förlust. Vissa lindriga fall av ackumulering kan behandlas hemma
1.
Tvätta händerna noggrant med anti-bakteriell tvål och varmt vatten. Torka händerna på en luddfri handduk.
2.
Välj en produkt för att mjuka upp vaxet. Du kan använda glycerin, mineralolja, babyolja eller en kommersiellt färdiga varan.
3.
Mjuka upp vaxet med din produkt av val genom att tillämpa ett par droppar i vardera örat med en pipett. Upprepa mjukgörande förfarande två gånger dagligen i tre dagar för bästa resultat.
4.
Fyll en glödlampa spruta med varmt vatten. Luta huvudet och försiktigt spruta vatten i örat. Håll huvudet vid den vinkel i flera minuter, och sedan luta huvudet till andra sidan för att låta vattnet rinna ut. Upprepa processen med det andra örat.
5.
Torka både öron försiktigt med en handduk. Använd en hårtork på låg värme för att hjälpa torr i hörselgången.
6.
Upprepa hela processen av bevattningssystem vid flera tillfällen under perioden av en vecka vid behov att bli av med överskottet vax. Rådgör med din läkare om ditt tillstånd inte förbättras efter hem behandlingar.

tips och varningar


 • Använd inte ett objekt att "gräva" i öronen i ett försök att ta bort vax. Du kan trycka vaxet längre in i kanalen eller skada örat.
 • se din läkare omedelbart om du har ont i öronen åtföljas av feber, illamående eller kräkningar. Försök inte att tvätta vax ur öronen om du har något av dessa ytterligare symtom.
 • Använd aldrig en SKÖLJKANNA jet-typ (som typ tandläkare använder) för att tvätta vax ur öronen, som detta kan spricka eller på annat sätt skada trumhinnan.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.