risk för hudcancer tag malignitet

Skin taggar är ett gemensamt och odrägliga tillstånd, som många människor har tagit bort om de blir obekväma och fula. De flesta hud-taggar är inte maligna, men vissa kan bli cancerogena. Alla misstankar bör hanteras med en hudläkare omedelbart

Definition

Hud-taggar är små hudfärgade utväxter som kan förmörka över tiden. De inträffar oftast i hudveck, såsom ögonlock, hals och armhålor.

Orsak

Den exakta orsaken till hud-taggar är okänd, enligt healenergy. com. Tenderar emellertid mycket hud taggar kroppen utvecklas till ökningar som du ålder.

Symtom

Aetna. com rapporter som hud taggar är oftast godartade. Du bör dock se en hudläkare omedelbart om du märker en synlig tillväxt av huden tagg eller om den är kliande eller smärtsamt. En snabb tillväxt är ett tecken på huden tag kan vara elakartad.

Förebyggande /Lösning

Hud-taggar i allmänhet avlägsnas genom cryosurgery, elektrokirurgi eller excision, enligt aetna. com. Om din läkare misstänker hudcancer, kommer han också utföra en biopsi.

Prognos

American Cancer Society rapporterar att den genomsnittliga personen som tar emot snabb behandling för hudcancer har en 99 procent på fem års överlevnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.