vad är skillnaden mellan en estetiker & en estetiker?

En estetiker är specialist på hudvård. En estetiker är också en hudvård, även estetiker är det mer vanligt förekommande stavning. Estetik, å andra sidan, är den gren av filosofin som ägnas åt den typ av skönhet, konst och smak. En estetisk person har en uppskattning av skönhet eller något som är trevlig att sinnena, men kallas inte en estetiker

TLC och Dash

The National Heart, Lung and Blood Institute rekommenderar en kost som är låg salthalt, mättade fetter och transfetter och kolesterol. Två exempel på denna typ av diet är det terapeutiska förändringar i livsföringen (TLC) och kostvanor metoder för att stoppa hypertoni (DASH) diet för att hålla halskärlsförtjockning förvärras.

TLC är normalt rekommenderas av din läkare om du har en hög kolesterolnivå. Som en del av denna diet, färre än 7 procent av de kalorier du äter varje dag bör komma från mättat fett, som vanligtvis finns i animaliska produkter, inklusive mejeriprodukter. Sammantaget håller denna diet ditt dagliga intag av fett med mindre än 35 procent av kalorier. Du kommer också behovet av att begränsa ditt intag av kolesterol till minst 200 mg per dag.

TLC kost gör mer än att fokusera på fetter du äter. Fiberrika livsmedel är också viktiga eftersom de hjälper till att eliminera kolesterol. Fiberrik mat inkluderar frukt och grönsaker, bönor och fullkornsprodukter som havregryn.

Om du inte redan är en fiskätare, du vill lägga till denna viktiga källa till omega-3 fettsyror till din diet minst två gånger i veckan eftersom det kommer att hjälpa till att sänka ditt kolesterol nivå. Lax, makrill och tonfisk är de bästa källorna av dessa näringsämnen.

genom att lägga dessa livsmedel är viktigt, måste du också att minska mängden salt och alkohol du dricker varje dag. Båda dessa substanser höja blodtrycket och fetter i blodet.

Om du har högt blodtryck, kan DASH diet bli rekommenderade av din vårdgivare. Denna diet också är inriktad på att äta mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter och samtidigt begränsa salt.

Som en del av DASH, måste du dra ner på rött kött konsumtion samt socker. Fettfri eller lättmjölk mjölkprodukter ingår. Kosten är lägre i mättat fett, fett och kolesterol och högre i livsmedel som tillhandahåller näringsämnen som kalium, magnesium, kalcium, protein och fiber.

Vilken diet din läkare rekommenderar för halskärlsförtjockning, du 'll måste också lägga till motion eftersom det är en viktig del i att behandla denna farliga sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.