Hur kan jag stoppa mig racing när jag går till sängs?

Sömn kan vara svårt att nå ibland när ditt liv har blivit full av negativ, stressiga situationer. Om du inte bibehåller en god sömn varje dag, ditt arbetsliv och familjeliv kan bli ännu mer stress och till sin stam och tryck somna på natten. För att hantera detta problem, måste du hitta källan till sådan manisk ångest och arbeta igenom det, tillåta dig att koppla av innan sängen

Vilande Lättare

Ofta, orsaken bakom tankeflykt innan läggdags har att göra med de kemikalier som finns i kroppen. Om du har ätit koffein, tobak eller andra stimulantia ett par timmar innan du går till sängs, kommer din hjärna att få det svårare att vila, som leder dig till maniskt fundera över tankar som herrelösa i ditt sinne. Genom att undvika sådana stimulantia, kan du hitta sådana tankeflykt försvinner med tiden.

När du är stressad eller nervös inför något, kan du finna det svårt att bara slappna av och låta sömnen komma. Du måste försöka låta nerverna lugna ner innan sängen, så drick ett glas varm mjölk och ignorera eventuella önskemål att kontrollera det ekonomiska information eller starta argument med familjemedlemmar eller rumskamrater. Låt negativa tankar om arbete eller relationer lämna ditt sinne, och fokusera helt på en aktivitet som att läsa en bok och titta på en trevlig TV-program eller film. Om du känner dig ner, fokusera på de positiva aspekterna av ditt liv, inse att alla har dåliga dagar, och att en bra dag finns vid horisonten.

Att vila enklare, måste du undvika att utöva fem till sex timmar innan sängen, samt tunga måltider. Håll belysningen i ditt sovrum mjuk och temperaturen behaglig så att du kan slappnar av utan större gungade och svarvning. Du kommer att vilja försöka hålla mig till en sömn schema för att möjliggöra enklare sömn, så gå till sängs vid samma tid varje kväll.

Professionell hjälp

Om du inte kan sova på grund av ständiga tankar, anser talar att en terapeut eller psykolog som kan hjälpa dig hantera de stressande situationer i ditt liv. Om din sömn mönster pekar på en sjukdom, kan den professionella skicka dig till en psykiater, som kanske kan förskriva läkemedel syftar till att bekämpa ångest och mania, så att du kan sova lugnt på natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.