MiniMed insulinpump skador

Typ 1-diabetes är en kronisk sjukdom där bukspottskörteln producerar tillräckligt med insulin för att metabolisera blod glukos i blodet. Utan dagliga injektioner av insulin, skulle typ 1-diabetiker inte att kunna överleva. De går en fin linje när de ständigt måste kompensera blodsockret kommer från livsmedel som de äter med rätt mängd insulin de injicerar för att bibehålla en hälsosam balans i kroppen. Insulinpumpar efterliknar bukspottkörteln genom ständig övervakning blodsockernivåer och infusion precis rätt mängd insulin. The American Diabetes Association säger att de erbjuder många fördelar för diabetiker och förenkla diabetesbehandling

Historia

Pacesetter system infört sin första insulinpump, MiniMed 502, 1983. De fortsatte att göra förbättringar av systemet, inklusive ett flexibelt kanyl för att ersätta den stela nålen, en programmerbar meny, mindre storlek och insulin-vänlig slangar. The Space Technology Hall of Fame invald MiniMed i sina Space Technology Hall of Fame år 1988 för tillämpningen av NASA-teknik i sina implanterbar insulinpump. De snurrade också av verksamheten under det nya namnet på Medtronic.

Påminner

I juli 202C den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration meddelade att Medtronic har inlett ett frivilligt återkallande av ett särskilt parti infusionsset avsedda att fungera med Paradigm insulinpump. Infusionsset bära insulin från insulin pumpens reservoar till patienten genom slangar.

Medtronic uppgav att cirka 2 procent, eller 60. 000 ut på 3 miljoner infusionsset från sin lott 8 skulle hindra pumpen från att reglera lufttrycket resulterar i leverans av för mycket eller för lite insulin. Den felaktiga infusionsset berörda av återkallelsen resulterade i över 200 sjukhusinläggningar av diabetesrelaterad användare, men inga dödsfall eller permanenta skador har registrerats.

Komplikationer

För mycket insulin i kroppen resulterar i en mycket farlig tillstånd som kallas hypoglykemi som snabbt leder till kramper, medvetslöshet, koma och, i extrema eller obehandlade fall, döden. För lite insulin resulterar i ett tillstånd som kallas hyperglykemi som leder till stroke, blindhet, blodpropp, hjärtinfarkt njurskador och eventuellt dödsfall. Diabetiker är inte alltid medvetna om att deras blodsockernivån är för hög eller för låg, särskilt om de bygger på en insulinpump för att följa nivåerna och justera insulin för dem.

FDA varningar

I juni 202C den FDA skickade ett varningsbrev till en produktionsanläggning i Puerto Rico som producerar Medtronics Synchromed II insulinpumpar. Sjukhusvård för ketoacidos på grund av defekta pumpar samt infogande infektioner platsen hade rapporterats.

Skador

Skador som inte rör återkallade produkter också hända. Cirka 13 dödsfall och 1. 500 skadade har resulterat defekt insulinpumpar eller felaktig användning. Diabetic Sylvia Lane drabbats av ett allvarligt hypoglykemiska episoder under 2007. Hennes MiniMed pumpen fortsatte att pumpa insulin in i henne när hon låg ensam i sin lägenhet i diabeteskoma, helt enkelt därför Fabriksinställningen för en säkerhetsutredning inställning som skulle ha förhindrat detta var inställd på Av. Ms Lane lidit svåra, permanenta hjärnskador från händelsen. Under 2006 krånglade Den 27-åriga Steven Kreugers Paradigm insulinpump under natten, vilket ger en dödlig dos insulin. Minst tre andra dödsfall och många fall av allvarlig hypoglykemi har också rapporterats på grund av Paradigm insulinpump.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.