Vilka är de behandlingsmetoder för höga kortisolnivåer?

Kortison, även känd som stresshormon, är en naturligt förekommande hormon som produceras av binjurebarken i binjuren stimuleras genom frisättning av ATCH (adrenokortikotropt hormon) i hypofysen. Vid normala nivåer, bidrar kortisol att upprätthålla och återställa homeostasen att kroppens olika system. Överproduktion av kortisol (hyperkortisolism) kallas Cushings syndrom. Behandling av Cushings syndrom varierar beroende på orsak och form av tillståndet

orsakerna till de höga kortisolnivåer

Förhöjda kortisolnivåer resultat från behandling av patienter med glukokortikoider droger, hög koffein, eller utvecklingen av cancer och benigna tumörer på hypofysen och binjurarna körtlar, stimulera hög produktion av ACTH och kortisol.

Symtom

Vissa symtom av Cushings syndrom inkluderar snabb viktuppgång i ansiktet och bålen, blåmärken lätt på grund av gallring huden, svår trötthet, muskelsvaghet, en fet puckel mellan axlar ("buffalo hump"), mental instabilitet, högt blodtryck, höga glukos, ångest och depression.

Glukokortikoid Narkotika /Koffein

Höga kortisolnivåer följd av användning av Glukokortikoidhormoner att behandla andra villkor behandlas genom att gradvis minska nivån av hormonbehandlingar. Höga kortisolnivåer från höga koffeinintag behandlas genom att minska koffein användning. Kortisol-hämmande läkemedel kan också administreras för att hjälpa till att återfå normal kortisolnivåer.

Hypofysadenom

hypofysadenom är noncancerous tumörer i hypofysen. Behandling för detta tillstånd är kirurgiskt avlägsnande av tumörer (transsphenoidal adenomectomy) eller strålbehandling.

Ektopisk ATCH syndrom

Ektopisk ATCH syndrom kännetecknas av godartad eller cancertumörer utanför hypofysen vilket resulterar i överproduktion av ATCH. Det utvecklas ofta som en sekundär förutsättning för lungcancer. Behandlingen omfattar kirurgi, strålning, kemoterapi, immunterapi eller kortisol hämmande läkemedelsterapi.

Binjuretumörer

Godartade och cancerogena binjuretumörer resultera i en missbildning i binjurarna att framkalla en överproduktion av ATCH. Behandling för detta tillstånd är kirurgiskt avlägsnande av binjurarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.