allergisk reaktion mot Epsom salt

Epsom salt, som kallas magnesiumsulfat, används som laxermedel, bad tillsatser och även för blötläggning värkande fötter och händer. Människor kan dock drabbas av allergiska reaktioner mot Epsom salt när den används för något av dessa ändamål

Betydelse

Om någon är allergisk mot Epsom salt får de utveckla allvarliga reaktioner antingen internt eller externt. EPSOMSALT innehåller svavel. Den som är känt för att ha allergier eller svår känslighet för svavel bör inte använda Epsom salt för någon syfte.

Typer av allergiska symptom

En person som använder Epsom salt för en laxerande kan utvecklas svullnad i ansikte, läppar eller tunga. De kan också utveckla nässelutslag eller utslag på huden.

Andra typer av allergiska symptom

Människor som använder Epsom salt för bad, avgiftning eller blötläggning fötter och händer kan utvecklas yrsel eller får svårt att andas. Dessa symtom kan också vara resultatet av att använda Epsom salt internt.

Överväganden

magnesiumsulfat innehåller magnesium, syre och svavel, vilket är en frätande beståndsdelar som vissa personer kan vara känsliga. Detta gäller särskilt för personer som är känsliga för starka dofter.

Varning

Människor som har allergiska reaktioner till Epsom salt bör sluta ta det. Om deras reaktion är svår, måste de få läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.