alternativa botemedel för en utbuktande disk i ländryggen

Enligt Mayo Clinic, "alternativ medicin" menas att behandling som kan ersätta konventionell medicin och terapi. Dessa behandlingar har normalt inte testats i stor omfattning i kliniska studier. Dock kan de som lider av en utbuktande disk i ryggen vara villig att prova någon behandling för att hitta lindring. Disk smärta kan vara försvagande och kroniska. Några alternativa behandlingar som inte innebär operation eller receptbelagda läkemedel visar lovande resultat i att hantera symtomen av en utbuktande disk.

buktande disk Disease

En utbuktande disk i ländryggen beror vanligtvis på att en förändring i strukturen av disken, vilket gör att det att sticka ut. Denna typ av degenerering beror på åldrande och slitage av vardagen. Första symptomen på en utbuktning disk är smärta och stickningar. Om den lämnas obehandlad kan den utvecklas till svår smärta och svullnad. Så småningom kan smärtan göra det svårt att sitta eller stå under långa perioder och nästan omöjligt att bedriva ansträngande aktiviteter. Ytterligare trauma, t. ex. den som orsakas av lyft eller deltar i sport, kan leda till diskbråck.

Akupunktur

Akupunktur --- en alternativ behandling där flera tunna nålarna är intryckt i huden --- faktiskt inte bota ett diskbråck eller utbuktande disk. Men ökningen av endorfiner som är resultatet av nålen behandling kan lindra smärta. Endorfiner är kroppens naturliga må-bra-kemikalier. De är vanligtvis ut efter intensiv motion eller sex, men de kan också stimuleras genom akupunktur. Enligt Mayo Clinic, när endorfiner frigörs, kan de fungera som en naturlig smärtstillande medel. Eftersom akupunktur anses vara "alternativ", dess inverkan på behandlingen av ryggen är inte allmänt känd. Men vissa som lider av uppsvällda disk smärta finna lindring genom denna urgamla form av healing. De flesta bra akupunktörer kommer att möta dig i minst två timmar i det första mötet att göra en fullständig utvärdering. Nästa kommer de att diskutera behandling och bedöma dess varaktighet. Akupunktur kräver oftast pågående besök. Den akupunktör kan också föreskriva växtbaserade lera behandlingar för ryggen att komplettera nålen regimen.

Navigera din smärta

Biofeedback används för att behandla många smärta frågor. Återigen kommer detta botar inte den utbuktande disken, men det kan fungera som ett effektivt smärta ingripande. Biofeedback --- "feedback" från det organ som analyseras för att avgöra en kurs av smärtbehandling --- bygger vanligen på en elektronisk förstärkare enhet. Sensorer ansluten till enheten är ansluten till din hud i smärta regionen. För ryggvärk, är elektromyografi --- en typ av biofeedback --- används för att mäta muskelspänningar genom att fästa små elektroder på huden i smärta regionen. EMG feedback är sedan analyseras för att planera en utbildning för patienten. Först patienterna lära sensoriska medvetenhet om sin smärta nivå, varefter de lär sig tekniker för att få kontroll över sådana saker som muskelspänningar, hjärtfrekvens och blodflöde. Patienten använder avslappning och andningsteknik och andra metoder att få tillbaka en känsla av kontroll på vägen till återhämtning. Biofeedback är vanligtvis används tillsammans med konventionell behandling och används oftast i behandlingen av ryggsmärtor och migrän.

Alla TENS

transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) är användningen av en elektrisk anordning som, när den aktiveras och är knutna till små elektroder som är placerade på baksidan nära smärtan regionen, skickar milda elektriska signaler till nerverna . Nivåerna kan justeras beroende på personens nuvarande tillstånd av smärta. Tanken med denna behandling en gång är inte att förändra den utbuktande disken utan att blockera smärtsignaler. Det kan också stimulera endorfiner frigivning, som är en naturlig smärta blockerare. Som alltid rådgöra med läkare innan du påbörjar något behandlingsprogram.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.