användning av färsk ingefära i en vanlig förkylning

Ingefära är en växt som främst odlas i Asien och på Jamaica och andra delar av Karibien. Lätt att känna igen genom sin distinkta, stickande lukt, ingefära används allmänt i olika kök runt om i världen och för fysiska åkommor såsom förkylning

Förkylning och influensa

Ingefära innehåller gingerol och shogaols, vilket kan öppna nasal och sinus passager. Samma ingredienser finns i många naturläkemedel för trängsel. Ingefära är bra för sjukdomar i andningsorganen, halsont och kroniska allergier.

Med ingefära kan motverka spridning av förkylning och influensa virus, på grund av anläggningens antivirala egenskaper. Ingefära är en antiseptisk och antioxidant, och har en milt lugnande medel egenskap som bidrar till att minska smärta och feber

hur man använder det

Ingefära kan tas i många olika former. Du kan få samma effekt från att använda den faktiska ingefära som använder det i en örtmedicin. Riv rot för ingefära, eller ta det i kapselform. Använd den som en olja och tillämpa den på alla områden av kronisk värk och smärta. Konsumera det som ett utdrag för luftvägs-blockering.

När man köper färsk ingefära, välj ett prov med en stickande lukt. Om du inte är upp till uppgiften att sniffa ingefära, välj kapselform.

Att behandla förkylning och influensa, ta ingefära dagligen. Som ett utdrag, i kapselform, ta 100 till 200 mg tre gånger dagligen. Ta 1 /2 till 3 /4 tsk av färsk pulveriserad ingefära. Färsk skalad ingefära, som kan ätas som den är eller läggs till i en te, bör tas var fjärde timme, tre gånger om dagen. Den ingefära stycken bör vara helt skalade och inte mer än 1 /2 cm tjock.

Olika recept använda ingefära som en kall lösning. Här är en ayurvedisk Åtgärd: Kombinera en riven och skalad ingefära, 2 msk citronsaft, en nypa cayennepeppar och 2 tsk honung eller lönnsirap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.