anvisningarna på fotled omslag

Ankle wraps används för att kontrollera svullnad i samband med fotledsstukningar. Ju mer du kan styra svullnad efter en vrist skada, desto snabbare din skada kommer att läka. Fotled wraps, som ibland kallas komprimering wraps eller elastiska bandage, kan köpas i de flesta drog butiker och kan tillämpas hemma

Förberedelser för Ankel inslagning

Innan du börjar omslag fotled, måste du vara säker på att din bandage är klar och din fot är i rätt position. Den elastiska bandage måste rullas. Vissa förband kommer rullade i paketet, men om din inte, rulla ihop så hårt du kan. Du kommer att rulla ut bandage som du greppar fotled, så börja med en hårt lindad rulle ger dig bättre kontroll. Höj din fot på din skadade benet till ungefär 90 graders vinkel. Du måste kunna nå bollen på foten för att påbörja inslagning, så lyfta foten vinkeln som gör att du bekvämt når så långt.

Svepprocess

Starta inplastningen strax under tårna på undersidan av foten. Med handen för att säkra den lösa änden av bandage på bollen på foten, linda bandage gång runt foten, så att linda kommer runt och täcker den lösa änden, håller den på plats och gör att du kan ta bort handen. Dra åt hårt nog så att bandaget ligger fast, men inte begränsa cirkulationen. Upprepa denna process tills du har täckt bågen på foten och har nått din fotled.

När du når din fotled, bör bandage över diagonalt över foten, linda runt vristen och ner och över foten i en "åtta rörelse, som lämnar hälen utsätts för. Efter att ett par passager av fotled, skära av eventuella överskott bandage och fäst den stängd, antingen med hjälp av metall fästen som följde med förband eller medicinska plåster.

Akta cirkulationsproblem

Även om din bandage ska sitta, Det är viktigt att se till att det inte är så hårt att det skär bort din omsättning. Håll ett vakande öga på tårna. Om de blir blå eller domnar, är ditt bandage för snäv och bör lossas omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.