behandling för koroidal melanom

Koroidal melanom är en typ av cancer än utvecklas i ögat. Behandlingar för koroidal melanom är beroende av storleken av cancer. De tre är små koroidal melanom, medelstora koroidal melanom, och stora koroidal melanom

Små Choroidal Melanom

Läkare använder strålning för att behandla små koroidala melanom. Små koroidal melanom behandlas ofta i bara ett besök. En del läkare kommer att vänta med att behandla små koroidal melanom, eftersom det enda sättet att avgöra koroidal melanom är genom tillväxt av tumören.

Medelstora Choroidal Melanom

behandling för patienter med medelstora koroidal melanom är strålning och ögon.

storskalig Choroidal Melanom

Eye-sparande strålbehandling och ta bort ögat är de behandlingsalternativ för stora koroidal melanom.

Strålbehandling

strålterapi används för koroidal melanom är plack strålterapi. Plack strålbehandling skickar en hög dos av strålning till tumören. Dosen av strålning är beroende av storleken på tumören. Under behandlingen gäller läkaren en liten metall skål som kallas plack på väggen i ögat. På skylten är fylld med små korn av radioaktivt material.

Ögon

ögon eller enucleation innebär att ta bort ögat, och läkare använder denna behandling när strålningen misslyckas eller inte är ett alternativ. Enucleation är också nödvändig om strålning orsakar svår öga nöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.