fotsvamp botemedel mot nagelsvamp

Athelete fot är ett vanligt problem som kan bli återkommande. Vanligtvis är det lätt att behandla med over-the-counter svampdödande krämer. Men om en hud svampinfektion fortsätter obehandlade över tid så kan den invadera tånaglar. Spik svampinfektioner svårbehandlade och ofta fortsätta i flera år. Även om ingen behandling är helt effektiva, det finns flera som kan hjälpa till att bota din nagelsvamp

Aktuell receptbelagd behandling

utvärtes behandlingar är vanligtvis de första utväg för en nagelsvamp infektion eftersom de har den lägsta risken för biverkningar. Over-the-counter behandlingar är vanligtvis inte tillräckligt starka för att tränga in i nageln, men starkare receptbelagda behandlingar ibland är framgångsrika. De viktigaste aktuella receptbelagd behandling för närvarande används för nagelsvamp är Penlac, ett nagellack som innehåller svampdödande ciclopirox. Krämer som innehåller svampdödande ketokonazol, såsom Nizoral, ibland används lokalt, men de är oftare föreskrivna muntligt.

Muntlig receptbelagda Behandlingar

Oral behandling är mer effektiv mot nagelsvamp än utvärtes behandlingar, men de har också en högre risk för biverkningar. Orala behandlingar påverkar kroppens hela systemet, och de kan orsaka leverskador samt magproblem. Den gemensamma aktiva ingredienserna i oral antimykotisk läkemedel är griseofulvin, terbinafin, itrakonazol och flukonazol. Griseofulvin, den vanligaste behandlingen för en tid, är mindre effektiv än andra behandlingar nu tillgänglig. Alla dessa behandlingar måste tas regelbundet i flera månader för att den infekterade nageln att växa ut och ersättas av frisk nagel.

Naturhistoriska Hem Behandlingar

Även om effektiviteten av naturliga behandlingar inte har fastställts genom studier, där finns flera behandlingar som ofta används och ibland även rekommenderas av läkare före förskrivning behandlingar. Den vanligaste av dessa är tea tree-olja, en vegetabilisk olja med svampdödande och antimikrobiella egenskaper. Att behandla nagelsvamp med tea tree-olja måste du använda ren eterisk olja och använda det regelbundet under en lång tid, ibland så länge som ett år. Det är också bra att regelbundet fil ytan av nageln, särskilt om svampen har tjocknat din spik, så att oljan att bättre penetrera spiken. Tea tree olja kan endast användas lokalt. Det kan kombineras med andra eteriska oljor som också har svampdödande egenskaper såsom olja av oregano, lavendel och olivolja.

En annan vanlig hembehandling är ättika. Vit och äppelcidervinäger båda har antimykotisk egenskaper, så blötläggning nageln i en ättika bad kan hjälpa behandla svampen. Som med tea tree-olja, bör du filen spiken ytan och fortsätta behandlingen regelbundet eftersom nageln växer ut.

Naturliga hem behandlingar kan vara mer effektiv när du använder flera av dem på en gång. Du kan också kombinera dem med over-the-counter eller receptbelagda läkemedel för att skapa en behandlingsregim med en högre chans att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.