holistisk behandling av trög binjurarna

En av de stora organen i det endokrina systemet är binjuren. Detta är den "kamp eller flykt" körtel som sparkar i när vi är i trubbel. Binjuren övervakar och reagerar stress i kroppen. När en upplevd stress är närvarande, släpper binjuren kortisol i blodet. Resultatet är en hjärtklappning och förhöjt blodtryck. Ibland, beroende på konstanta faktorer kan binjuren blir trögt och brände ut, vilket kan resultera i ett tillstånd som kallas binjureutmattning. Holistisk behandling kan vara lösningen för vissa.

Burn-Out

binjureutmattning kan vara svåra att diagnostisera, eftersom det ofta går upptäckas i ett blodprov. En trög binjuren kan resultera i ett brett och varierat lista över symptom som ofta kan misstolka det för många andra sjukdomar eller störningar. Några av dessa symtom är viktökning och ett starkt motstånd mot viktminskning, minnesförlust, håravfall, brist på energi, depression, yrsel, yrsel, lågt blodtryck, höga puls, dålig PMS och mensvärk och ovanligt torr hud. Dessa symtom på egen hand kan signalera många andra förhållanden så det är viktigt att se en läkare som kan visa större bild och korrekt diagnostisera er. Orsaker till binjureutmattning kan inte alltid pin-tillspetsade men kan omfatta depression, stress, sömnbrist, kost och bakteriell infektion. Också en annan bieffekt av binjureutmattning kan inkludera colon irritabile, förstoppning eller lös avföring. Detta resulterar ofta i mal-absorptionen av essentiella näringsämnen av den myndighet som endast blandningar av problemet med trötthet och mental förvirring.

örter och kosttillskott

örter och kosttillskott har använts av några helhetssyn naturopaths vid behandling av binjureutmattning. Inte alla kommer att reagera positivt men vitaminer och örtmediciner kan hjälpa behandla och balansera adrenal obalans. Magnesium kan antioxidanter och omega 3 vitaminer hjälper ibland balans i binjuren och hjälpa tillbaka din energi nivåer till normala. Vitamin C har använts i kombination med bioflavonoider samt vitamin E och en god vitamin B-komplex tillsammans med konventionell behandling. Örter som vissa hävdat effektiva är Rhodiola Rosea som är bra för minnet och hjärnan dimma och Ashwagandha som är ett naturligt lugnande för nervsystemet. Sibirisk Ginseng har påståtts samt att balansera adrenal systemet och och öka mental skärpa. Återigen finns det inga säkra studier om örter och kosttillskott vid behandling av binjuren frågor så alltid rådgöra med din läkare. Örter kan ibland interagera med andra läkemedel och kan vara lika kraftfull som receptbelagda läkemedel.

Fick Red Bull?

Även om tendensen är att längta efter koffeinhaltiga produkter när man är trött, om du lider av binjureutmattning, är motsatsen faktiskt rekommenderas. Du måste minska raffinerat socker och helt eliminera koffein. Det är har motsatt effekt på någon med binjurarna frågor eftersom koffein och socker kan öka din hjärtfrekvens och bara ytterligare bränner ut ditt system som nu --- så långt som ditt nervsystem förstår --- i ett konstant förhöjd tillstånd av stress.

näring åt andliga jaget

Förutom diet, fokus på andliga centeredness också. Ju mer stress man kan eliminera, desto bättre. Många naturopaths kommer att föreslå meditation på morgonen i minst femton minuter. Avkopplande ditt nervsystem kan bidra till att återaktivera binjurarna på ett närande sätt. Du kan behöva använda meditation i kombination med andra konventionell behandling, men det kan i vissa fall, hjälpa till att sänka stresshormoner. Använd sunt förnuft och alltid rådfråga en betrodd läkare eller sjuksköterska. Helheten i denna artikel är avsedd endast i informationssyfte. Aldrig ersätta detta råd för din egen omdöme eller hos en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.