hur de kan förmedla blodproppar

Blodets förmåga att levra kännetecknas av förändring av blod i flytande form med den som en solid. Även om det finns tillfällen då blodpropp är önskvärt (för att stoppa skadebetingade blödningar), kan blodproppar också dödligt. Blodproppar kan brytas av från det område där de bildade och resa till andra delar av kroppen, särskilt lungorna, där de kan orsaka allvarliga hälsoproblem och död. Att känna symtomen och vad man ska göra för att börja behandla din blodpropp, så att den kan passera eller lösa upp, är avgörande för att bibehålla god hälsa och långt liv.
1.
Kontakta din läkare. Hon kommer att undersöka dig och köra några ytterligare tester för att bekräfta en blodpropp. Tester kan omfatta ett ultraljud, MRI (magnetisk resonanstomografi) eller CT (datortomografi) scan. Målet är för att identifiera de område som påverkas av blodpropp och att utvärdera om den har rest i din kropp.
2.
Följ läkarens anvisningar. I de flesta fall kan du bli inlagd på sjukhus i flera dagar, upp till en vecka. Även på sjukhuset, kommer du att få en IV (intravenös) medicinering med namnet heparin, som är ett blodförtunnande medel som stabiliserar proppen för att förhindra den från att flytta. Du kommer också att startas på ett muntligt blod tunnare, såsom warfarin, att fortsätta behandla din koagulera efter att du har fullgjorts. Räkna med att vara på den här medicinen under minst sex månader.
3.
Följ hem behandlingar efter att du har skrivits ut från sjukhuset. Fortsätt att ta din medicin och se till att höja det drabbade benet (eller annan extremitet). Höjd ovanför ditt hjärta hjälper till att lindra smärta och svullnad från blodpropp. Applicera fuktig. Varm kompress till det drabbade området för att underlätta obehag och undvika stående under längre perioder

tips och varningar


 • Vanliga symtom är rodnad, värmekänsla , svullnad, en känsla av tyngd och smärta. Många patienter upplever inga symtom.
 • potentiella orsaker till blodpropp inkluderar långa perioder av orörlighet (t. ex. efter en operation), p-piller, med en lång resa på ett flygplan, cancer, ven skada, stroke, trauma eller fraktur, operation, fetma, graviditet, kronisk hjärtsvikt och vissa genetiska sjukdomar blod.
 • läkare kommer att kräva regelbundna blodtester när du är på blodförtunnande mediciner. Detta är att se blodet ordentligt förtunnad. Dessa läkemedel ökar din risk för inre blödningar.
 • Om du misstänker att du har en blodpropp, kontakta din läkare omedelbart. Enligt VeinDirectory. org, mer än 2 miljoner amerikaner utveckla blodproppar varje år. Cirka 200. 000 av dem kommer att dö av en blodpropp som reser till lungan.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.