hur man kan kontrollera om hjärtsjukdomar

Enligt Mayo Clinic är hjärtsjukdom den vanligaste dödsorsaken i USA. Hjärtsjukdom uppstår oftast från ansamling av kolesterol plack i kranskärlen (artärer som foder blod i hjärtat). Andra orsaker för hjärtsjukdom inkluderar defekter från födseln, skador från infektioner, eller hjärtmuskelsjukdom sekundärt till andra villkor. Kontroll av hjärtsjukdom kan vara enkel eller invasiva, beroende på vilken typ av hjärtsjukdom

medicinska tester


1.
Samla ett blodprov och använda en kolesterol mätare eller ett kliniskt laboratorium för att avgöra om personens kolesterolhalten i blodet är högre än normalt. American Heart Association har en lista på godtagbara på sin webbplats. Alla kolesterol nivå över vad AHA rekommenderar får signal hjärtsjukdom.
2.
Mät blodtrycket med blodtrycksmanschett. Onormalt högt eller onormalt lågt blodtryck behandlingen kan signalera att hjärtat arbetar för hårt eller är för svag, respektive. Onormalt högt blodtryck är också en indikator på åderförkalkning, ett tecken på hjärtsjukdom.
3.
Kontrollera ledning av elektriska impulser i hjärtat med ett elektrokardiogram (EKG) maskin, men bara om du är en utbildad professionell. Abnormiteter i EKG rytm är en tydlig signal om att en sjukdom process pågår i hjärtat.
4.
Lyssna på hjärtat med stetoskop. En utbildad läkare eller sjuksköterska kommer att kunna lyssna på hjärtat och känner en onormal rytm, en ventil defekt eller en svaghet i hjärtmuskeln.
5.
Leta efter andra blod markörer för hjärtsjukdom såsom hjärtenzymer. Hjärtenzymer såsom Troponin eller kreatinkinas kan vara indikatorer på skada på hjärtmuskeln till följd av hjärtsjukdom.

Tips och varningar


 • hålla ett vakande öga om saker som kost, motionsvanor och blodtryck kan hjälpa en person att hindra eller övervaka sin hjärthälsa.
 • inte själv diagnostisera eller självmedicinera för hjärtsjukdom. Om du har bröstsmärtor eller andnöd, eller om du är orolig att du kan ha hjärtsjukdom, uppsök omedelbart läkarvård. Endast utbildad vårdpersonal är licensierade till och kan utföra laboratoriet och fysiska tester för att diagnostisera hjärtsjukdom.


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.