hur man köper glas för makuladegeneration

Makuladegeneration är en kronisk ögonsjukdom där vävnaden i mitten av näthinnan, gula fläcken, försämras. Detta medför inte total blindhet, men orsakar en blind fläck i din central vision, lämnar svag bilder eller svarta hål i centrum av din vision. Makuladegeneration förekommer vanligen hos vuxna 50 år och äldre. Torr makuladegeneration är den vanligaste formen av sjukdomen, termen torrt medel blödning inte uppstår när vävnaden försämrats. Glasögon och förstoringsglas kan köpas för att kompensera för en del av synbortfall.

Så köper Glasögon för makuladegeneration


1.
Inköp förstoring glasögon i den nivå du behöver för att läsa och se på nära håll. Dessa kan hittas med eller utan inbyggd belysning. Dessa glasögon finns i handhållna modeller, fristående modeller, monterad på ett pannband eller på din befintliga glasögon. Be din optiker för att passa dig med ett brett progressiva lins. En bredare stil lins ger en läshörna som låter dig göra exakta eller detaljer arbete, och det innehåller en korrektion för ditt avstånd vision utöver 18 inches.
2.
Leta efter miniatyr teleskop och kikare som du kan bära gillar glasögon. Dessa kommer att hjälpa med avståndet visning. En kikare som är monterade i glasögonbågar kallas Teleskoplastare glasögon. De är tillgängliga för en eller båda ögonen, och teleskopet kan skräddarsys monteras enligt din vision behov.
3.
Testa ett par speciella glasögon med bifokala eller trifokala linser. Med hög effekt kan prismatisk "halv-ögon" läsglasögon hjälpa dina goda synen på ett öga neutralisera den dåliga synen på det andra ögat.
4.
Fråga din ögonläkare om den högteknologiska vision hjälpmedel som finns tillgängliga idag, såsom system video läsning som kan förstora typ till 60 gånger sin storlek. Det finns även autofokus skådespel teleskop tillgängliga som kan hjälpa dig.
5.
Fråga din ögonläkare om hur du använder låg filter syn recept /solglasögon. Ultraviolett strålning och blå våglängder av ljus kan minska din förmåga att se i starkt solljus om du har makuladegeneration. Din läkare kommer att bestämma vilken färg lins är bäst för dig. Vissa ser bäst med gul, orange eller bruna linserna, andra ser bäst med grönt eller blått glas
6
Fråga din ögonläkare om övergång objektiv skulle vara bra för dig. . . Dessa linser förändring från en klar lins när du är inomhus till en mörkare lins när du är utanför. Din läkare kan ordinera anpassade linser som kommer att minska bländning från inomhus-lysrör och sedan filtrera bort ultraviolett strålning och skadligt blått våglängder av ljus när du är utomhus. Du kan också få linser som är belagda med en spegel för att minska mängden ljus som kommer in i ögonen.
7.
Be din optiker för att passa dig med glasögonbågar som blockerar ljuset från toppen, botten och sidor för att minska bländning från ljus. Dessa kommer att minska det obehag du kan ha från ljus som lyser bakom ramarna i ögonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.