hur man mäter kontaktlinser

Kontaktlinser är tillverkade av mjuk eller styv material och finns i olika storlekar och krökningar. En kontaktlins recept är baserat på specifika mätningar av ögat och är anpassade till vissa specifikationer och mätningar av kontakter. Flera typer av utrustning och metoder används för att mäta kontaktlinser
1.
Använd en PD pinne (optisk linjal) för att mäta diametern på objektivet. Denna mätning är inspelad i millimeter. De flesta kontakter från 8 till 14 mm i diameter.
2.
Mät kurvan för en lins med en lins klocka. En lins klocka är en optisk instrument som mäter basen kurvor för både glasögon och kontaktlinser. Base kurvor på kontakter är utformade för att matcha krökning av din hornhinna. Ju lägre siffra, desto brantare kurvan för din hornhinna.
3.
Använd en lensometer, en standard bit av optisk utrustning för att mäta styrkan på linserna. Endast vissa typer av lensometers har förmågan att mäta recept kraften i en kontaktlins, så se till att du använder en lensometer som mäter kontakter.
4.
Mät en torisk kontaktlins genom att kontrollera märkningen linsen orientering medan linsen på ögat. Dessa särskilda markeringar hjälper dig att veta om kontakten är på rätt plats i ögat för att korrigera för astigmatism. Markeringarna är vanligtvis ligger vågrätt i mitten, utanför en del av linsen vid vad som kallas "klockan 3 och 9. " Detta innebär att märkning skulle sitta på samma plats som 3-tiden och 3A00 på en urtavla.
5.
Använd vågfront aberrometry. Aberrometers använda ljus-teknik för att mäta den totala effekten och defekter i ögat men på senare tid har också använts för att mäta kontaktlinser. Maskinen fungerar genom att spåra hur ljusstrålarna färdas genom kontaktlins.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.