ingredienser för att undvika för sköldkörtelsjukdom

Det finns vissa ingredienser som bidrar till hypertyreos, eller överaktiv sköldkörtel, och hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion. Borta från dessa ingredienser kan hjälpa er att undvika lagt förvärras med sköldkörteln

Kadmium

Höga doser av kadmium (över 40 mikrogram) kan göra att du blir hypertyreoida. Kadmium, förekommer i vissa importerade choklad och brunt ris, stör zink ämnesomsättning, vilket är viktigt för din sköldkörtel att fungera korrekt.

Frukt

Om du är hypertyreoida och har precis börjat behandling, är det klokt att undvika frukt tills hypertyreos är under kontroll. Frukt sockerarter kan främja en brist i koppar, som kan orsaka eller förvärra hypertyreos.

Svavel

Svavel kan också bryter av mängden koppar i kroppen. Det är bäst att hålla sig borta från svavel exponering i livsmedel. Svavel finns i äggulor, till exempel.

Goitrogens

Undvik mat med hög goitrogens, eftersom de påverkar funktionen hos din sköldkörtel. Rovor, brysselkål, rädisor, aprikoser och hirs är höga i goitrogens, men matlagning i allmänhet neutraliserar goitrogens.

Mononatriumglutamat

natriumglutamat (MSG) är ett aromämne som kan arbeta mot din hypothalamus och bidrar ytterligare till hypotyreos . Det kan hittas i vissa charkuteriprodukter och kinesisk mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.