kelering & avgiftning

Chelation eller kelering terapi, är en teknik som används för att ta bort giftiga ämnen från blodet. Det innebär användning av kemiska medel som binder till dessa farliga ämnen och skapa en ny förening som kan elimineras från kroppen i urinen. Chelation terapi är en mainstream metod att avgifta personer som har blivit förgiftade av tungmetaller som bly och kvicksilver

Förståelse Chelation

Enligt American Cancer Society, är ordet chelation kommer från det grekiska arbete Chele, som betyder "klo. "Det används eftersom det exakt beskriver hur kelatbildare spärren på att farliga molekyler och göra dem ofarliga. Chelation terapi behövs för att undanröja dessa molekyler eftersom din kropp inte kan bryta ner dem på egen hand, och om de bygger upp inom dig de kan orsaka allvarliga eller livshotande biverkningar. kanske mest kända kelatbildare är etendiamintetraättiksyra (EDTA), som du kan få som standard behandling om du har toxiska halter av kvicksilver, bly, järn, kadmium eller zink i blodet. Ytterligare kelatbildare omfattar trientine (Syprine) och penicillamin (beroende, Cupramine), som används för att behandla en genetisk koppar obalans kallade Wilsons sjukdom

Behandling

Om du genomgår chelation terapi, detaljer i din behandling. --inklusive kelatbildare används, behandlingens längd och metod att förvalta kelering --- kommer att avgöras av din läkare eller vårdpersonal. Normalt är behandling ges genom en av dina vener, antingen i form av en kort injektion eller förlängas IV (intravenöst) dropp. I vissa fall kan du också få ett muntligt kelatbildare. Beroende på svårighetsgraden av ditt tillstånd och din läkare föredrar, kan du få en total på 10 till 20 individuella kelering behandlingar under en period på 10 veckor till två månader. Får dock behandling även fortsättningsvis under flera månader eller längre.

Supplemental Behandlingar och biverkningar

Förutom bindande giftiga ämnen, avlägsnar kelering också nyttiga mineraler från blodet. För att motverka denna effekt, kan din läkare rekommendera en kurs av vitamin-och mineraltillskott under din behandling. Var medveten om att kelering medför risker för allvarliga biverkningar, inklusive oregelbundna hjärtslag, njurskada, lågt blodtryck, kramper, andningsstillestånd, kräkningar, illamående, diarré och svullnad i dina ådror. Rådgör med din läkare eller sjukvårdspersonal om dessa möjligheter och att lära sig de bästa sätten att skydda din hälsa under behandlingen.

Ytterligare saker att tänka

Förutom sin kända förmåga att avgifta tungmetaller, har kelering fått uppmärksamhet för sin potential att stoppa eller motverka effekterna av ateroskleros (åderförkalkning), en av de viktigaste faktorerna för hjärtsjukdom och stroke. I teorin kan man uppnå denna effekt eftersom EDTA binder och avlägsnar kalcium, en av de viktigaste komponenterna i plack avlagringar som orsakar åderförkalkning. Var medveten om att från och med 202C American Heart Association finner inga skäl för att stödja denna tro, och rekommenderar inte kelering terapi om du har åderförkalkning, eller vill förhindra dess förekomst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.