nedre ländryggen injektioner för utbuktande skiva

Men inte det enda plats för utstående skivor att inträffa, kvarstår den nedre ländryggen i ryggraden en av de vanligaste. Tack och lov en injektion av kortison kan ge dig tillfällig smärtlindring

Betydelse

Enligt American Academy of ortopediska kirurger, fyra av fem personer kommer att uppleva någon typ av ländryggsbesvär. Detta resulterar vanligtvis på grund av en utbuktning eller diskbråck. Ett symptom inkluderar en skarp smärta ner på baksidan av ena benet.

Överväganden

Före administrering av injektioner i nedre ländryggen, läkare brukar få bilder från en MR eller CT för att definiera den exakta platsen för den utbuktande skivan och omfattningen av skadan.

Behandling Alternativ

används ofta som en sista utväg efter over-the-counter antiinflammatoriska mediciner och sjukgymnastik har misslyckats med att kontrollera smärtan, läkare rekommendera nedre ländryggen injektioner för en utbuktande skiva. Enligt Medline Plus, livsstilsförändringar, såsom kost och motion, ofta bidra till att förbättra din hälsa.

Förfarande

Enligt radiologi info, en nedre ländryggen injektion innehåller ett antiinflammatoriskt läkemedel och bedövningsmedel kombination. Läkare Injicera detta i säcken runt nervrötter efter en lokal hud bedövning på injektionsstället.

Potentiella

Effekterna av epidural steroid injektion kan pågå i en vecka eller upp till ett år. Behovet av upprepade injektioner beror på mängden skador nervändarna och svaret på behandlingen. Din läkare kan ordinera injektioner på polikliniskt i flera veckor eller mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.