övningar för att lindra nervsmärta i låret

Smärta i låret med nervskada, eller från nerver i kläm på grund av spända muskler, kan vara ganska försvagande. Rörelse kan begränsas om smärtan är extrem, men att göra övningar är en av de bästa rättsmedel. Utföra lättare övningar och stretching för att lindra nervsmärta

Sträcker

Utför sträcker hjälpa till att förbättra utbudet av rörelse och för att lindra spända muskler som kan nypa nerver i låret. Lårmusklerna kan sträckas med ryggen, quadriceps, som är de muskler som löper längs framsidan av benet, och hamstrings, som löper längs baksidan av benet. Gör sträcker gång per dag. Ligg på rygg med benen böjda och knäna pekar mot taket. Placera händerna bakom vänster knä. Försiktigt föra vänster knä mot bröstkorgen och använd händerna för att få ut det mesta av sträckan. Håll i fem sekunder och upprepa på andra sidan. Upprepa detta 15 till 20 gånger.

Styrkeövningar

När smärtan i låret har börjat lätta, utföra styrkeövningar för att förhindra reccurrence av frågan. Styrkeövningar bör byggas upp över tid för att förhindra skador, försök inte tunga lyft med benen direkt. Stärka benen med kirurgiska slangar eller therabands att långsamt rehabilitera låret. Sitt i en stol med ena änden av kirurgiska slang kopplad till stolen och den andra till benet. Sakta räta ut benet med tårna pekande upp mot taket. Upprepa detta 15 till 20 gånger med varje ben.

Utför knäböj genom att stå på mitten av kirurgiska rör med varje ände hålls i händerna. Den kirurgiska slang kommer att vara helt sträckt. Med benen brett isär axelbredd långsamt sänka dig in i en hukande ställning. Håll längst ner i 5 sekunder sedan återvända till utgångsläget. Upprepa 12-15 gånger för 2 till 3 set.

Toning

stärkande övningar för att avlägsna fett och lossa muskler kan hjälpa till att lindra smärta låret. Gör inte någon aerobisk aktivitet som orsakar kraftiga inverkan som jogging eller basket. Delta i aerob sport som kräver rörelseomfång. Använd en stillastående cykel, elliptisk maskin eller simma för att lindra ledvärk och tona musklerna. Aerob träning bör ske med sträcker på daglig basis. Om du gör styrkeövningar försöka växla från dag till dag mellan styrketräning och aerob aktivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.