roll av astma pedagoger

Ofta när en patient först får diagnosen astma är de förvirrade av vad deras diagnos egentligen betyder för deras liv och hur man hanterar det på daglig basis. Som astma är en kronisk, livslång lungtillstånd, kan det vara en svår uppgift för någon att hantera ensam. Det är där astma lärare steget in i bilden och hjälper till att reda ut fakta från myt och en stark, kunnig grund för alla inblandade, från patient och deras familjer till andra vårdgivare

Historia

I mars 1989, National Asthma Education och Prevention Program (NAEPP) startades för att lösa problemet med ett växande antal av astma diagnoser. Samordnas av det nationella hjärtlungmaskin och Blood Institute (NHLBI), organisation och arbetstagare syftar till att arbeta med stora medicinska organisationer, frivilligorganisationer program för hälsa och samhälle i syfte att utbilda patienter, vårdpersonal och allmänheten i stort.

Utbildning

För att bli certifierad astma pedagog måste en kvalificerad hälso-utövare sitta en nationellt certifierad testa och ge det enligt normer som läggs fram av National Asthma Educator Certification Board. Andra människor kan sitta för provningen omfatta personer med minst 1. 000 dokumenterad timmars erfarenhet rådgivning och utbildning för patienter med astma.

Funktion

Astma lärare är där för att undervisa, utbilda och privatpersoner råd med astma och deras familjer, den utbildning och kompetens som krävs för att ha en normal livskvalitet med minimal inblandning av astma i sig.

Certifiering

Medan vissa organisationer kan ha lokaliserat undersökningar för att bli en astma pedagog, det finns bara en nationell styrelse certifiering. Detta är känt som National Asthma Educator Certification Board.

Fördelar

Som astma patient, har en utbildad och certifierad astma pedagog kan vara länken behövs mellan läkare och patient för att till fullo förstå sin diagnos. Det är särskilt användbart för föräldrar som har haft barn diagnoser och vet inte hur att ta hand om dem ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.