skabb & viktminskning

Skabb är ett angrepp av en liten parasit som lägger sina ägg under huden. Du kan inte se dem men du känna av effekterna. De håla under huden och orsakar intensiv klåda och obehag som även kan hålla dig vaken på natten. Du kan börja se gråaktiga linjer på huden där skabb har grävt. SKABB inte orsaka viktminskning

Är det Skabb?

Dessa parasiter är bara ungefär en tredjedel av en millimeter i storlek och är mycket svåra att se. Du kan behöva en läkare bekräftat att det du har är verkligen skabb. Om du inte har skabb, är läkaren sannolikt att föreskriva antingen Permetrin grädde eller en oral dos ivermektin. Krämen är den vanligaste utgångspunkten. Gnid in denna kräm över hela kroppen innan sänggående varje dag tills parasiterna har dödats. Det kan men inte alltid döda unhatched äggen, så du kan behöva en andra behandling.
Andra villkor kan ha samma symptom. Ett villkor som nyligen har varit att få uppmärksamhet kallas Morgellon sjukdom. Den kännetecknas av en konstant känsla av att fel är kryper under huden och kan även vara förknippat med trötthet och fibromyalgi (all-over muskelsmärta). Det vanligaste symptomet att pinnar detta som Morgellon's är att fibrer växa under huden och ibland bryta igenom. Även denna sjukdom är inte livshotande i sig, skapar den ofta så eländigt symtom som den person som har det är oförmögen att arbeta eller gå i skolan. Om du eller någon du känner har dessa symtom, kontakta din vårdgivare så snart som möjligt. Om Morgellon sjukdom är problemet, det finns inget botemedel. Eftersom det kan vara en autoimmun brist, är en taktik för att se till att du får massor av näringsrik mat, tillräckligt med vila och stöder immunsystemet kosttillskott som echinacea te och vindruvskärnextrakt.
Titta för viktminskning och irritabilitet, tillsammans med klagomål av en kliande, crawly känsla. Om personen i fråga verkar ha förlorat en hel del vikt och också tycks ha symtom på skabb, kan han faktiskt vara metamfetamin användare. Även om du inte vill hoppa till denna slutsats hänsynslöst, bör du undersöka för att se om din vän behöver hjälp. Metamfetamin fungerar på det centrala nervsystemet och hjärnan och kommer ofta orsaka hallucinationer, inklusive känslan av buggar under huden. Detta tillstånd kallas "meth kvalster. " Offret kommer att krafsa och gräva på sitt eget skinn försöka hantera det klia och ta bort den obefintliga buggar. Meth minskar också aptiten till den punkt av anorexi. Som användning fortsätter, är det viktminskning mer uttalad, och hudförändringar form från repor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.