skallskada återhämtning

Head trauma kan uppstå från en mängd olika orsaker-bilolyckor, slip-och fallskador och skadas på jobbet, bland annat. Vissa biverkningar kan vara huvudvärk, yrsel, dimsyn, problem med minnet och trötthet. Det finns flera sätt att återhämta sig från en traumatisk huvudskada

Ice

Om skallskada är ringa, kan den vårdas i hemmet med en kylklamp. Placera en påse med is, kall kompress eller en påse frysta grönsaker över de sårade området i en halvtimme. Gör detta minst tre gånger om dagen för att minska storleken på knölen och minska svullnad och inflammation.

Smärtstillande

Huvudvärk och smärta nästan alltid medfölja en huvudskada. Ta smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen som behövs. Ta inte mer än rekommenderad dos på etiketten.

Svåra skallskador

De som lidit svår skallskada kommer att behöva mer djupgående terapi än is och smärtstillande ensamma. En läkare kan ordinera anti-beslag medicinering eller antidepressiva medel.

Föreläsning Language rehabilitering

En patient kan behöva hjälpa till med att prata med och som avser människor efter en huvudskada. Att hon kan också behöva hjälp att komma ihåg vem hennes nära och kära är, hur man läser eller hur man ska utföra grundläggande dag till dag uppgifter. Återhämtning kan innefatta arbete med ett tal eller språk terapeut.

Kirurgi

För vissa patienter kan kirurgi vara det enda sättet att läka ordentligt. Kirurgi kan minska trycket inne i hjärnan om det blir för högt. Dessutom, om skallskada inkluderar en genomträngande såret och det blöder inne i hjärnan, måste operation göras att stoppa blödningen.

Förebyggande /Lösning

Även skador skallskada köra allt från lindrigare till allvarligare, finns det några saker som kan göras för att förhindra dem och skydda dig under återhämtning. Hjälmar skall bäras under cykling, skridskor eller åka motorcykel. Håll alltid med rails tillgänglig går upp och ned för trappor eller rulltrappor. Fall-bevis ditt hem genom att installera skenor nära områden där du är känsliga för fallande, såsom trappor och badkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.